Тимочка КрајинаЗајечарГрадоначелник Зајечара Бошко Ничић честитао највећи хришћански празник Васкрс

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић честитао највећи хришћански празник Васкрс

Ускршња честитка градоначелника Зајечара Бошка Ничића

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић срдачно је честитао највећи хришћански празник, Васкрс, који се обележава данас, 5. маја 2024. У овој прилици, наглашава се важност прославе живота и трајних вредности које нас окупљају као заједницу.

„Драга моја у Христу браћо и драге сестре, поштоване суграђанке и суграђани, драги пријатељи,
истинска слобода човекова је само она која га ослобађа од пролазности и смрти, а свака друга представља само привид слободе.
Сила Христовог Васкрсења јесте управо квасац те и такве слободе и бесмртности којима се обједињује Бог и човек – човечанство, небо и земља, анђели и људи, време и вечност, неразоривим везама и нераскидивим јединством.
Љубављу Божјом прожети и загрљени, у Христу васкрслом постају једно преци и потомци, сва људска покољења сабрана у Цркви као његовом богочовечанском Телу.
У овом новом распећу, посебно нашег народа на Косову и Метохији и Републици Српској, као и увек за све нас постоји једина права нада – а то је васкрсли Господ око кога треба да се саберемо и окупимо.
Нема места туговању за оне који у срцу чувају своје светиње и чланове Цркве за коју расејање не постоји.
Ми не престајемо да верујемо у савест објективног човечанства и жалимо што, без обзира на то још одзвањају повици: ’Распните, распните, српски народ’.
Упркос свему томе останимо са Христом: не кунимо, зло не мислимо, молимо се и са Крста сведочимо љубав Божју према свима и свакоме.
Срећан нам Васкрс!
Христос васкресе – ваистину васкресе!”

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб