Тимочка КрајинаЗајечарГрадоначелник Зајечара Бошко Ничић на састанку у Београду: Програм подршке локалној самоуправи...

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић на састанку у Београду: Програм подршке локалној самоуправи и непосредном учешћу грађана у доношењу одлука

Фото: Град Зајечар

Председници 15 општина и градова у Србији, међу којима и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, састали су се данас са Jörgом Heeskensом саветником за привреду председника Републике Србије Александра Вучића.

На састанку се разговарало о Програму подршке локалној самоуправи и већем и непосредном учешћу грађана у доношењу одлука на нивоу локалне самоуправе.

Учесници састанка су разменили искуства о досадашњем доприносу програма за подстицање учешћа грађана у доношењу одлука у локалним заједницама и о могућностима за привлачење нових инвестиција у 15 градова и општина.

„Са колегама из још десетак локалних самоуправа, у просторијама Установе културе ‘Пароброд’ у Београду, имао сам задовољство да у организацији Конрад Аденауер фондације и ХЕЛВЕТАС-а Србија, присуствујем дебати посвећеној учешћу грађана на локалном нивоу у креирању трошења буџетских средстава и утицају на избор пројеката од интереса за грађане. Активну улогу у раду скупа узели су и господин Jörg Heeskens (саветник за привреду председника РС Александра Вучића), Јаков Девчић (нови директор канцеларије Фондације Конрад Аденауер у Србији) и Алеxандер Грунауер (вођа програма швајцарске организације ‘Хелветас’)“, рекао је после састанка градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

„Једна од главних тема данашњег састанка везана је за успостављање партиципације грађана у функционисању градова и општина, као и подстицање удруживања ради анимирања иностраних инвеститора. Веома је важно да активно подстичемо локалне самоуправе да буду проактивни у анимирању грађана како би заједно са њима радили на доношењу стратешких одлука које су важне за функционисање града или општине“, рекао је Jörg Heeskens, саветник за привреду председника Републике Србије Александра Вучића.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб