Тимочка КрајинаЗајечарГрадски одбор СНС Зајечар честитао дамама 8. март

Градски одбор СНС Зајечар честитао дамама 8. март

Градски одбор СНС Зајечар честитао дамама 8. март

И ове године активисти Градског одбора Српске напредне странке Зајечар честитали су дамама 8. март.

Чланови Градског одбора Српске напредне странке у Зајечару обележили су Међународни дан жена, сада већ традиционалном, акцијом поделе мирисних сапуна суграђанкама, са циљем да дамама улепшају 8. март, али и да поразговарају на тему положаја жена у друштву. Нису запостављене ни даме које су данас морале да буду на својим радним местима, па су и оне добиле симболичне поклоне.

Међународни дан жена или, колоквијално, 8. март (Осми март), дан је посвећен женама и слави се сваке године 8. марта. Овај дан је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Први Дан жена је обележен 1909. године у САД декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке. Између осталих важних историјских догађаја, њиме се обележава и пожар у фабрици текстила у Њујорку када је погинуло преко стотину жена. Сматра се да су раднице биле задржане унутар фабрике како би их се спречило да штрајкују са другим радницима. Тада се обично радило 10 сати дневно.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб