Тимочка КрајинаЗајечарГрадско веће града Зајечара објавило Јавни позив за предлагање кандидата за чланове...

Градско веће града Зајечара објавило Јавни позив за предлагање кандидата за чланове и чланице Света за младе

Град Зајечар – Општина

На основу члана 4. Одлуке о оснивању Савета за младе града Зајечара, Градско веће града Зајечара објављује Јавни позив за предлагање кандидата и кандидаткиња за чланове и чланице Света за младе.

Предложите кандидате и/или кандидаткиње за чланове и чланице Савета за младе Града Зајечара, чије оснивање за циљ има усклађивање активности у вези са остваривањем омладинске политике Града Зајечара.

Савет за младе има 9 чланова/ца (укључујући и председника/цу и заменика/цу Савета) које именује Градско веће града Зајечара.

Председник/ца и чланови/це Савета за младе именују се на период од четири године, а по истеку мандата могу бити поново именовани.

Савет чине три представника органа Града, три представника ученика и студената, један истакнути стручњак са искуством у раду са младима, заговарању и омладинској политици и два представника формалних или неформалних удружења која се баве питањима младих.

Најмање једну трећину чланова Савета чине млади узраста од 15-30 година који су активностима и поступцима значајно афирмисали позитивну улогу и значај младих у локалној заједници.

Градско веће града Зајечара бира чланове Савета водећи рачуна о равноправности полова.

Чланови Савета се бирају под условима да поседују искуство у раду са проблемима са младим, доказану стручност, односно да су активно учествовали у већем броју активности младих.

Кандидате за чланове Савета за младе могу да предложе удружења младих и удружења које се баве младима, ученички парламенти, неформалне групе, одборничке групе, школе и друге јавне службе и установе. Предлагачи морају писмено образложити како су и на који начин њихови кандидати активностима и поступцима значајно афирмисали позитивну улогу и значај младих у локалној заједници, односно да ли су добитници школске, факултетске, научне, односно друге награде од значаја за различите области интересовања младих, да ли поседују вишегодишње искуство у раду са проблемима младих, доказану стручност, односно да су активно учествовали у већем броју активности од важности за младе.

Ваше предлоге доставите у писаном облику, у затвореној коверти преко услужног центра Градске Управе града Зајечара са назнаком – за Канцеларију за локални економски развој у чијој је надлежности локална омладинска политика (предлог за члана/чланицу Савета за младе), најкасније до 24. фебруара 2023. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб