Тимочка КрајинаЗајечарГраду Зајечару уручен уговор о суфинансирању мера популационе политике

Граду Зајечару уручен уговор о суфинансирању мера популационе политике

Граду Зајечару уручен уговор о суфинансирању мера популационе политике

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је данас градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу уговор о суфинансирању мера популационе политике и подршке породицама и деци.

Ова бесповратна средства намењена су за пројекте од значаја за демографски развој јединица локалне самоуправе са циљем побољшања демографских параметара, а укупан износ одобрених средстава за суфинансирање мера популационе политике и подршке у области породице и деце од стране Министарства је 5.378.330,00 динара, док ће град Зајечар за ове намене издвојити 3.765.944,08 динара. Овим средствима ће се реализовати пројекат реконструкције и адаптације вртића „Свитац” у Зајечару, а градоначелник Ничић је овом приликом нагласио значај мера популационе политике, истакао да је важно да родитељи имају што боље услове за своју децу у вртићима и додао да је у плану да се већ наредне године конкурише за значајна средства, како би се у граду Зајечару изградио још један вртић.

Средствима које је определило Министарство за бригу о породици и демографију биће суфинансирани бројни пројекти, међу којима су адаптације и опремање вртића, изградња игралишта за децу, набавка опреме за очување репродуктивног здравља жена, психофизичка припрема трудница, санација спортских терена у школама, као и куповина санитетских возила која су специјализована за транспорт новорођенчади која захтевају збрињавање на одељењима неонатологије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб