ponedeljak , 17. februara 2020.
Timočka Timočka
Početna / Vesti / GU Zaječar: Radni sastanak u ambasadi Republike Francuske – Dogovor oko brojnih pitanja
Gradska uprava Zaječar — Radni sastanak u ambasadi Republike Francuske
Foto: zajecar.info

GU Zaječar: Radni sastanak u ambasadi Republike Francuske – Dogovor oko brojnih pitanja

Danas je u Beogradu, u ambasadi Republike Francuske, prijem i radni ručak upriličio NJ.E. Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni za gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i saradnike, a kome je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja gospodin Nenad Nerić.

Glavne teme sastanka bile su vezane za dogovore oko zajedničke izgradnje spomenika generalima Zuino Gambeti i Nikoli Coloviću, bratimljenju Zaječara i jednog od gradova u Francuskoj i dovođenja francuskih investitora u posetu Zaječaru, kako bi se upoznali sa pogodnostima ulaganja u ovom delu Srbije.

U vrlo prijatnom tonu, u kojem je razgovor i radni ručak protekao, ambasador Falkoni se zahvalio gradonačelniku Zaječara i njegovim saradnicima na izuzetnom prijemu u Zaječaru, prilikom posete našem gradu u oktobru prošle godine, i obećao da će se potruditi da što pre ponovo poseti naš grad. Sa svojim saradnicima i predstavnicima Francuskog kulturnog centra u Srbiji, koji su sastanku prisustvovali, NJ.E. ambasador je obećao brzo delegiranje predstavnika Francuske u Odbor za izgradnju spomenika dvojici generala, oslobodioca Zaječara u Velikom ratu.

Gradska uprava Zaječar — Radni sastanak u ambasadi Republike Francuske
Foto: zajecar.info

Sa svoje strane gradonačelnik Ničić je posebno istakao značaj što skorije organizacije dolaska privredne delegacije, potencijalnih ulagača iz Francuske, i da i grad Zaječar i čitava Timočka Krajina spremno dočekuju svaku vrstu investicionog ulaganja. Kao najznačajnije investicije, u ovom trenutku, Ničić je naglasio ulaganja u turističke potencijale (banjske i hotelske), infrastrukturne i građevinske firme (posebno niskogradnju), te energetiku (posebno obnovljive izvore energije) i poljoprivredu.

Državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, gospodin Nenad Nerić, rekao je da će ministarstvo i Vlada Republike Srbije rado podržati svaku ovakvu aktivnost kakva je uspostavljena između grada Zaječara i ambasade Francuske u Srbiji.

Možda će Vas zanimati

Hajduk Veljkova ulica u Zaječaru

U Zaječaru umereno oblačno, maksimalna dnevna temperatura do 11 stepeni

U Srbiji umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, samo još ujutru na jugu ponegde …

Dom zdravlja u Zaječaru

Radno vreme zaječarskih zdravstvenih službi tokom praznika

U toku predstojećeg praznika, Dana državnosti, 15, 16. i 17. februara, zdravstvene službe u Zaječaru …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica