ВестиГудачки електрични квартет „Dinamika music” фасцинирао Зајечарце

Гудачки електрични квартет „Dinamika music” фасцинирао Зајечарце

Концерт квартета „Dinamika music”

Гудачки електрични квартет „Dinamika music” фасцинирао је Зајечарце који су испратили њихов концерт на градском тргу. Виртоузним извођењем дела класичне музике, али и композиција из познатих филмова, одабраних народних песама и рок композиција у оригиналној обради DJ Грапелија, оставили су публику без даха.

Динамику чине академски музичари школовани на Академијама у земљи и иностранству који сједињује музику кроз време, од барока до рока.

Идејни творац и вођа квартета је Катарина Ранић Чавић, а чланови су Катарина Станимировић, Милован Јовановић и поменути DJ Грапели – Богдан Чавић.

Концерт квартета „Dinamika music”

Како истичу, они су први у Србији који су почели да изводе ремикс најпознатијих композиција класичне музике с циљем популаризације квалитетне музике међу младима.

Од када је „Dinamika music” почела са радом 2012. године, реакција публике је била фантастична јер је комуникација неупоредиво непосреднија у односу на класичне гудачке квартете. Разлог лежи у необичној комбинацији 3 електричне виолине са ди-џејом, која се показала заиста изванредном што је зајечарска публика препознала и аплаузом поздрављала извођење сваке композиције.

Организатор концерта је Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, а покровитељ је град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб