ДруштвоВремеХладан јесењи дан за испраћај лета – сунце и облаци, понегде и...

Хладан јесењи дан за испраћај лета – сунце и облаци, понегде и киша

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији променљиво и хладно уз смену сунчаних и облачних интервала, а повремено се очекује и краткотрајна киша или локални пљусак који понегде може бити праћен грмљавином. Ветар слаб до умерен северозападни, на истоку повремено и јак. Најнижа температура од 4 до 10, а највиша од 15 до 19 степени.

У Зајечару претежно облачно и свежије. Умерен до јак ветар, западног и северозападног правца. Минимална температура 7, максимална дневна око 19 степени. Сутра променљиво облачно са сунчаним периодима. Најнижа температура 7, највиша до 20 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација ће бити релативно повољна за већину хроничних болесника, уз умерене активности током дана и слојевито одевање.

Извесна опрезност се саветује особама са срчаним тегобама, као и током јутра особама са респираторним тегобама.

Могуће су метеоропатске реакције у блажој форми у виду главобоље и замарања.

АМСС

Саобраћај у Србији одвија се уз смањену видљивост због сумаглице и магле посебно на путевима поред река и канала као и у котлинама и клисурама, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Радови су у току на више деоница и због тога се саветује опрезнија вожња.

Задржавања нема на наплатним рампама ни на граничним прелазима за путничка возила, али их има за теретна возила.

На прелазима Шид и Батровци на излазу из земље, камиони и шлепери чекају по пет сати, на Хоргошу три сата а на Келебији два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб