Тимочка КрајинаБорХуманитарна акција тетовирања за пружање подршке четворомесечној Боранки Ирини Тројановски 26. јула

Хуманитарна акција тетовирања за пружање подршке четворомесечној Боранки Ирини Тројановски 26. јула

Хуманитарна акција тетовирања за пружање подршке четворомесечној Боранки Ирини Тројановски

Паб „Стара кајла” у среду, 26. јула, организује хуманитарну акцију тетовирања која има за циљ пружање подршке четворомесечној Боранки Ирини Тројановски која болује од ретког синдрома.

Ирина је рођена 24. марта 2023. године у Бору. Ирина је дете из одржаване трудноће током које је мајка била на терапији метилдопом и верапамилом. Трудноћа је завршена порођајем у 39. гестацијској недељи, царским резом због карличне презентације плода. Рођена је са јако ниским тромбоцитима и скраћеним ручицама. На десној руци има само шаку и скраћену подлактицу, док је лева рука залепљена на груди и има само једну од две кости надлактице. Ултразвучним прегледом абдомена регистрован је потковичаст бубрег, те је започето редовно праћење од стране нефролога. На ултразвуку срца виђен је мускуларни ВСД И АСД секундум, због чега се прати и од стране кардиолога.

Хоспитализована је у првом дану живота у Универзитетској дечјој клиници на одељењу неонатологије због мултиплих деформитета екстремитета удружених са тромбоцитопенијом због које је у више наврата добијала трансфузије тромбоцита услед ниских вредности. Након трансфузија је дошло до побољшања вредности тромбоцита, а прегледана је и од стране ортопеда, пластичног хирурга и физијатра који су испланирали даље праћење и потенцијано решавање скелетних аномалија. Након обављених прегледа постављена је чврста сумња на ТАР (thrombocytopenia absent radius) синдром и започето је генетско испитивање и саветовање. Према сазнањима родитеља искуства у лечењу оболелих од ТАР синдрома има клиника у Пољској, где је Ирини заказан први преглед и планирана операција. Средства су јој потребна и за специјалистичке прегледе, лекове, потрошни медицински материјал, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.

Паб „Стара кајла”, у сарадњи са Мото клубом „МС Срби” и брендом „Глуво доба”, припремили су посебан догађај како би прикупили средства за лечење мале Ирине.

Акција тетовирања одржаће се у „Старој кајли”, где ће пет искусних tattoo мајстора радити тетоваже максималне величине 6×6 цм.

Цена сваке тетоваже износиће 1.200 динара, а сав новац биће уплаћен на рачун мале Ирине, како би јој се омогућило адекватно лечење и потребна нега. Организатори су изабрали 20 различитих мотива за тетовирање, али посетиоци имају могућност да донесу и своје слике или мотиве, у виду линија или слова, које желе да тетовирају.

Акција тетовирања започиње у 10:00 часова преподне и трајаће све до поноћи. Акцији ће се од 18 часова придружити и DJ Mamula, а такође ће се на лицу места моћи купити и мајице од бренда „Глуво доба”!

За додатне приходе, биће постављена и кутија за исте!

Учешће у хуманитарној акцији за помоћ малој Ирини можете учинити и уплатом на динарски рачун: 160-6000001700770-36, девизни рачун: 160-6000001701762-67 или слањем СМС поруке 150 на 3800.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб