ВестиХуманост на делу: Волонтерима зајечарског Црвеног крста уручене захвалнице

Хуманост на делу: Волонтерима зајечарског Црвеног крста уручене захвалнице

Црвени крст Зајечар: Уручивање захвалница младим даваоцима и волонтерима

Поводом Националног дана добровољних даваоца крви, представници Црвеног крста Зајечар уручили су данас захвалнице младим даваоцима и волонтерима. Они су се одазвали акцијама добровољног давања крви и дали свој допринос у току ванредног стања.

Јована Младеновић у зајечарском Црвеном крсту волонтира две године.

Јована Младеновић — волонтер зајечарског Црвеног крста

„У Црвеном крсту волонтирам већ две године, јер ме то испуњава. Невероватан је осећај када помогнете неком. Након сваке акције осећам се пријатно. Без обзира што је ванредно стање, сада сам дала крв, јер је крв увек потребна. Током ванредног стања смо мало више били активни и сви волонтери су доста труда уложили”, рекла је Младеновић.

Милош Милојевић — волонтер зајечарског Црвеног крста

„Планирам да останем и након ванредног стања да волонтирам, јер је добра атмосфера и дружимо се. Помажемо људима, спајамо лепо и корисно. Треба у ово време када је тешко да помажемо једни другима”, каже Милош Милојевић, волонтер зајечарског Црвеног крста.

Црвени крст Зајечар: Уручивање захвалница младим даваоцима и волонтерима

Најстаријим суграђанима током ванредног стања помагале су и Јелена Милетић и Миљана Бојић.

Јелена Милетић — волонтер зајечарског Црвеног крста

„Волонтирам два месеца, од када је почело ванредно стање. Преко интернета сам сазнала да су Црвеном крсту потребни волонтери. Човек треба да буде хуман и да помогне другима. Апеловала бих свима који могу да се одазову да буду волонтери и да буду добровољни даваоци крви”, рекла је Милетић.

Црвени крст Зајечар: Уручивање захвалница младим даваоцима и волонтерима

Миљана Бојић — волонтер зајечарског Црвеног крста

„Моје волонтирање кренуло је када је почело ванредно стање. Драго ми је што сам могла да упознам многе људе и што сам могла да им помогнем. Позивам све оне који имају жељу и који су хумани да додју овде да се друже са нама и да уједно помогну неком”, поручила је Бојић.

Црвени крст Зајечар: Уручивање захвалница младим даваоцима и волонтерима

Црвени крст Зајечар сваке године традиционално обележава недељу Црвеног крста од 8. до 15. маја. Представници Црвеног крста уручили су захвалнице волонтерима, који су први пут дали крв.

Ирена Младеновић — стручни сарадник на програму добровољног давалаштва крви у Црвеном крсту Зајечар

„И ове године смо одлучили да се захвалимо нашим верним даваоцима крви и волонтерима. Одлучили смо да уручимо захвалнице нашим најмлађим даваоцима и волонтерима. Они су своју хуманост показали баш у време ванредног стања. У току ванредног стања имали смо осам акција добровољног давања крви и прикупили више од 200 јединица ове драгоцене течности. Посебна захвалност иде волонтерима који су радили у кол центру и дали допринос давању крви. Позивам све који су у могућности да дају крв сваке среде од 09:00 до 13:00 сати, у просторијама Црвеног крста, у Крфској улици у Зајечару. На тај начин ћемо обезбедити довољан број јединица крви”, каже Ирена Младеновић, из зајечарског Црвеног крста.

Црвени крст Зајечар: Уручивање захвалница младим даваоцима и волонтерима

Црвени крст Зајечар: Уручивање захвалница младим даваоцима и волонтерима

Током недеље Црвеног крста биће организоване бројне активности. План активности:

Уторак, 12.05.2020.

– Волонтери Црвеног крста Зајечар у улици Николе Пашића, од Робне куће до Полицијске управе, формираће ланац захвалности свим волонтерима и сарадницима који су дали свој допринос у току ванредног стања. Након наведене акције на тргу Николе Пашића биће постављен пано са натписом „Колико пута хвала за волонтере'“ на коме ће грађани моћи да оставе поруке волонтерима.

Среда, 13.05.2020.

– Акција добровољног давања крви од 09:00 до 13:00 сати у просторијама Црвеног крста Зајечар у Крфској улици.

Четвртак, 14.05.2020.

– Млади волонтери Црвеног крста Зајечар уручиће захвалнице сарадницима и донаторима који су дали свој допринос у току ванредног стања.

Почетак наведених акција заказан је за 10:00 сати у просторијама Црвеног крста Зајечар у Крфској улици.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб