И даље са летњим температурама, до 32 степена

Град Зајечар — Старији људи шетају

У Србији сунчано и топло. Само ће ујутро по котлинама на југозападу Србије и на Пештерској висоравни бити краткотрајне магле. Ветар слаб и умерен, источних праваца . Најнижа температура од 9 до 17, највиша од 28 до 32 степена.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 13, максимална дневна око 29 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 12, највиша до 32 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољна биометеоролошка ситуација за већину хронично оболелих.

Особама са срчаним и психичким тегобама се саветује известан опрез.

Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 120 минута; на Келебији 60 минута.