ВестиIN MEMORIAM: Преминуо Јовица Михаиловић Јоца

IN MEMORIAM: Преминуо Јовица Михаиловић Јоца

In Memoriam — Јовица Михаиловић Јоца (1960–2019)

Јовица Михаиловић Јоца, организатор културних манифестација у установи Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” и одборник у Скупштини града Зајечара, изненада је преминуо јуче у Зајечару.

Рођен је 2. јануара 1960. године у Бабушници. Након пресељења родитеља, већи део детињства и живота провео је у Вражогрнцу, где је завршио основну школу. Средњу Економско-трговинску школу завршио је у Зајечару.

Немирног духа, вредан и способан, Јоца је променио више радних места. Од 1980. до 2005. године радио је у трговини, најдуже у „Зајечар-промету”. Од 2005. године до данас радио је у култури, као организатор културних манифестација, најпре у КПЗ-у, затим у Центру за културу града Зајечара, потом у ЦЕКИТ-у, а од 2018.године у Установи „Зоран Радмиловић”.

Био је један од оснивача КУД-а „Слога” из Вражогрнца. Три пута је биран за одборника Скупштине града Зајечара. Пријатељи и колеге памтиће га доброг друга и одговорног прегаоца који је много допринео развоју културног аматеризма у селима на подручју Зајечара.

Комеморација поводом смрти Јовице Михаиловића Јоце је сутра у 9:00 сати у зајечарском позоришту, а сахрана је сутра у 13:00 сати на гробљу у Вражогрнцу.

In Memoriam

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре

Društvene mreže

24,102ПратилацаЛајкуј
4,147ПратилацаЗапрати
1,240ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx