ВестиIN MEMORIAM: Преминуо Зоран Цвијетићанин – Цвиле

IN MEMORIAM: Преминуо Зоран Цвијетићанин – Цвиле

Јуче у Зајечару преминуо Зоран Цвијетићанин – Цвиле, новинар и песник, главни уредник часописа за друштвена питања, културу и уметност „Развитак”.

Завршио је Факултет политичких наука у Београду, а новинарску каријеру започео у Радио „Ђердапу” у Кладову и Радио „Крајини” у Неготину. Дуго година био је дописник „Вечерњих новости” из Тимочке Крајине, а затим је дошао на место уредника часописа „Развитак”.

Осим новинарства за које је током каријере добио бројна признања, бавио се и поезијом и прозом, био представник клокотризма, књижевног правца насталог у току седамдесетих година.

Активно је учествовао на манифестацијама „Млади мај” у Зајечару, „Стваралачким данима” у Шаркамену, „Сусретима писаца”, објављивао у „Буктињи”, „Развитку”, „Књижевним новинама”.

Зоран Цвијетићанин биће сахрањен у понедељак, 5. априла у 13:00 часова на градском гробљу у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб