Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Instagram онемогућио преглед јавних профила ако нисте пријављени
Мушкарац држи мобилни телефон — „Тимочка” Instagram налог

Instagram онемогућио преглед јавних профила ако нисте пријављени

Instagram, једна од најпопуларнијих друштвених мрежа на свету, од недавно не допушта гледање више од неколико фотографија на јавним профилима уколико нисте пријављени на овај сервис.

Пре ажурирања које је спроведено у последњих неколико недеља свако је могао путем browser-a без проблема да уђе у јавне профиле Instagram корисника и то без пријаве. Међутим, тој пракси је недавно дошао крај.

Сада, након што прођете кроз првих десетак постова, Instagram ће наметнути обавезу пријаве без које се нећете моћи кретати овом друштвеном мрежом.

„Уколико нисте пријављени на Instagram, можете видети само одређену количину постова на јавним профилима пре него што се од вас затражи да се пријавите. Ова опција је уведена како би се људима помогло да виде фотографије на Instagram-у, а затим да схвате да ће пријављивањем, тј. ако постану део заједнице, стећи боље Instagram искуство, повезивати ​​се и комуницирати са људима о стварима које воле”, саопштено је из компаније Facebook која је власник и друштвене мреже Instagram.

Facebook такође увелико ограничава садржај који људи могу видети без пријаве, али многи су сматрали да ће Instagram, који је у прошлости био отворенији, проћи без ових “ригорозних” измена.

Узимајући у обзир процене стручњака, како се број корисника Instagramа повећава изнад милијарде, тактике попут ове могле би да помогну овој услузи да одржи раст.

Такође, “присиљавање” људи да се пријављују је боље и за Instagram оглашавање. Наиме, администратори покушавају да удвоструче количину огласа ове апликације због очекивања неких руководилаца Facebook-а да би растућа популарност Instagram-а могла превазићи успех помало нарушеног Facebook-а који је и даље, барем за сада, главни извор новца у компанији.

 

Извор: itvesti.info

Можда ће Вас занимати

Библиотека „Центар за културу” Кладово: Микробит сетови за почетни ниво компјутерског програмирања

Библиотека „Центар за културу” Кладово: Микробит сетови за почетни ниво компјутерског програмирања

Библиотека „Центар за културу” Кладово омогућава својим ревносним најмлађим корисницима изнајмљивања 20 микробитова и 5 …

Република Србија: 5G мрежа

Аукција за спектар 5G у Србији одложена због корона вируса

Аукција за спектар 5G у Србији биће одложена због епидемије вируса корона и вероватно ће …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница