VestiInstagram u nekim zemljama počeo da krije broj lajkova

Instagram u nekim zemljama počeo da krije broj lajkova

Instagram
Foto: Instagram / Promo

Društvena mreža Instagram je u nekim zemljama odlučila da sakrije broj lajkova na postove kako bi korisnike oslobodila pritiska.

Među zemljama u kojima Instagram na ovaj način štiti korisnike su Australija i Japan, a radi se o probnom periodu u kojem će korisnici ispod postova osoba koje prate videti ispisano ime korisnika i reč „drugi“ umesto broja lajkova, dok će i dalje biti u mogućnosti da vide broj lajkova na sopstvenim postovima.

Postoji zabrinutost da društvene mreže mogu ugroziti samopoštovanje korisnika i izazvati negativne osećaje kod mladih ljudi.

Instagram je obavio sličan eksperiment u Kanadi u maju, a sada se testovi proširuju na Australiju, Novi Zeland, Irsku, Italiju, Japan i Brazil.

„Nadamo se da će ovaj potez osloboditi korisnike pritiska koji osećaju zbog broja lajkova na postovima, tako da se mogu fokusirati na deljenje stvari koje vole”, saopšteno je iz Facebook-a u čijem je vlasništvu Instagram.

Ove mere ne obuhvataju poslovne profile.

 

Izvor:itvesti.info

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub