Тимочка КрајинаЗајечар„Изађи ми на теглу” 21. септембра у Зајечару

„Изађи ми на теглу” 21. септембра у Зајечару

9. Караван „Изађи ми на теглу” у Зајечару

Највеће такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу” биће одржано и ове године. У току девете сезоне овог гастрономског каравана, такмичење ће бити одржано и у Зајечару, у среду, 21. септембра 2022.

Манифестација ће бити организована на Тргу ослобођења.

Караван „Изађи ми на теглу” путује из града у град одржавајући низ једнодневних манифестација које имају за циљ проналазак најбољег рецепта за ајвар у Србији.

Учесницима ће бити обезбеђени сви услови за надметање, јер организатори каравана обезбеђују комплетно опремљени такмичарски штанд, чувени „Смедеревац“, паприку, дрва, тегле, уље, шећер и со. На такмичарима је само да понесу свој прибор за припремање ајвара.

Након завршене осме сезоне, караван је обишао 190 градова, напунио преко 40.000 тегли ајвара, такмичарима је обезбеђено око 90 тона паприке, караван је посетило близу 900.000 посетилаца, а више од тридесет домаћинстава је подстакнуто успешним пласманом покренуло сопствену производњу ајвара. Оно што је такође занимљиво јесте да караван у просеку у току једне сезоне обиђе 20.000 км, што значи да је у протеклих осам сезона пређена километража већа од обима три земаљске кугле.

Такмичење „Изађи ми на теглу” реализовано је под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, локалних самоуправа градова-учесника, као и бројних спонзора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,191ПратилацаЛајкуј
4,184ПратилацаЗапрати
1,252ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб