Timočka KrajinaNegotinIzložba slika sa 28. Sabora likovnih umetnika „Zaječar 2022” otvorena u Negotinu

Izložba slika sa 28. Sabora likovnih umetnika „Zaječar 2022” otvorena u Negotinu

Izložba slika sa 28. Sabora likovnih umetnika „Zaječar 2022” otvorena u Negotinu

U Domu kulture „Stevan Mokranjac” u Negotinu otvorena je izložba slika sa 28. Sabora likovnih umetnika „Zaječar 2022”.

Izložbu je otvorio urednik likovnog programa negotinskog Doma kulture mr Milan Radosavljević koji je podsetio da su ljubitelji likovne umetnosti u Negotinu u martu imali priliku da vide radove sa prošlogodišnjeg saborovanja u Zaječaru, istakavši da je važno da radovi sa ove ali i sa kolonije „Eho muzike” koju oni organizuju, budu dostupni javnosti kroz izložbe kao i da ova umetnička dela ostaju da krase javne prostore u oba grada.

Izloženo je dvadesetak radova, desetoro umetnika: Miroljuba Sretenovića i Milivoja Miše Štulovića iz Kragujevca, Dejana Trajkovića i Dragana Dejanovića iz Vranja, Dragana Bartula iz Loznice, Emila Sfera iz Pančeva, Milana Radakovića iz Sombora, Dragana Stokića Rajačkog iz Zaječara, Rajka R. Karišića iz Beograda, kao i Nedima Hadžiahmetovića Mafe iz Negotina.

Podsetimo, domaćin likovnim umetnicima ovogodišnjeg saborovanja u avgustu, na kome su radovi nastali, bila je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” Zaječar, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Izložba u Negotinu može se razgledati do 20. novembra 2022.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub