ВестиИзложба слика „Звук планина” у Радул-беговом конаку

Изложба слика „Звук планина” у Радул-беговом конаку

Даниел Милетић: Самостална изложба слика „Звук планина” у Радул-беговом конаку

У Радул-беговом конаку у Зајечару данас ће бити отворена изложба слика под називом „Звук планина” аутора Даниела Милетића.

У сликарском опусу Даниела Милетића наилазимо на призоре са путовања – на идиличне пејзаже. Ово му је пета самостална изложба.

Отварање изложбе заказано је за 19:00 часова.

О аутору изложбе:

Даниел Милетић је рођен 14. децембра 1971. године у Зајечару. Сликарством се бави више година. Живи и ради у Зајечару. Љубав према сликарству приказује на петој самосталној изложби.

Звучан колорит и истанчан осећај за простор и перспективу карактерише сликарство овог уметника, који упркос идиличним призорима одише неком отуђеношћу модерног живота. Приметна је потпуна слобода и уживање у природи.

Сликар се отуђује како би уживао у природи и преносио њено непрекидно трептање. Било да нам преноси звук природе или модерних градова, уметник у своја дела уноси звук сопственог бића преточен у боју, а свежина боје, наглашена перспектива и лакоћа у покрету кичице указују на неисцрпну енергију коју Даниел носи у себи.

„Свака његова слика представља савршену спону проткану бојом и звуком”, написала је у рецензији мастер историје уметности, Драгана Драготић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб