ВестиИзложба „Свете жене” у зајечарском музеју

Изложба „Свете жене” у зајечарском музеју

Изложба „Свете жене” — Народни музеј „Зајечар”

Пети по реду Фестивал хришћанске културе биће свечано отворен у среду, 9. септембра изложбом „Свете жене”, аутора Марије Вукосављевић у галерији Народног музеја „Зајечар”.

Изложене иконе су рађене у техници веза на рециклираним материјалима који су некада управо били део одеће жена које су на одређен начин одбациле старог човека и огрнуле се хаљинама врлине и добрих дела. Одбачени свилени костими, кошуље, хаљине – сада попримају нови облик и уместо некадашње световне добијају духовну улогу.

Тако и жене које су их носиле некада, уживајући у својој таштини, сада воде потпуно нове животе, као хришћанке, монахиње, игуманије, а неке граде свој пут и даље у свету, само са новим духовним тежњама.

Те хаљине напуњене различитим енергијама, кроз иконолошку представу се и саме трансформишу и добијају нове духовне садржаје.

Изложба почиње у  19:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб