Тимочка КрајинаБорЈавна трибина „Безбедност деце и младих у саобраћају на територији града Бора”...

Јавна трибина „Безбедност деце и младих у саобраћају на територији града Бора” у Бору

Јавна трибина „Безбедност деце и младих у саобраћају на територији града Бора” у Бору

Удружење родитеља „Бебиронче” сутра, 20. фебруара, одржаће јавну трибину „Безбедност деце и младих у саобраћају на територији града Бора” у Народној библиотеци у Бору. На трибини ће говорити Игор Велић, мастер инж. саобраћаја.

Циљ ове трибине је да се грађани Бора упознају са узроцима и последицама саобраћајних незгода у којима су страдала деца и млади на територији града Бора. Акценат ће бити на утицају брзине, употребе мобилног телефона, алкохола, и (не)коришћења дечијих ауто-седишта и сигурносних појасева на настанак, и на последице саобраћајне незгоде.

Такође, у склопу трибине биће презентовани статистички подаци о броју и структури саобраћајних незгода на територији града Бора и биће анализиране субјективно и објективно опасне локације у граду.

Трибина ће бити мултимедијалног типа са приказивањем клипова саобраћајних незгода које су се догодиле и анализа истих.

Почетак трибине предвиђен је за 18:00 часова.

У склопу трибине биће промовисан и први сајт у Републици Србији посвећен безбедности деце и младих у саобраћају (www.sigurnestaze.com) који има за циљ да са стручног становишта расветли феномен саобраћајне незгоде и кроз едукативан карактер подигне свест о безбедности у саобраћају, пружајући неопходне информације и статистичке показатеље кроз видео материјале, узроке и последице саобраћајних незгода, и мобилна апликација (www.bor.sigurnestaze.com) на којој грађани Бора могу да каче саобраћајне проблеме у граду са предлогом мера за њихово решавање.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб