Тимочка КрајинаБорЈЕДАН ОД ДЕСЕТ У СРБИЈИ: Бор добио сертификат којим се гарантује повољно...

ЈЕДАН ОД ДЕСЕТ У СРБИЈИ: Бор добио сертификат којим се гарантује повољно пословно окружење

Бор се јуче сврстао међу првих десет градова у Србији који може да се похвали BFC (Business Friendly Certificate) сертификатом.

Добијањем међународног (BFC) град Бор једна је од десет локалних самоуправа у Србији које овим документом гарантују повољно пословно окружење. У сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) Бор је прошао кроз 67 стандарда и стекао статус сертификоване локалне самоуправе о повољном пословном окружењу у југоисточној Европи.

На значај овог сертификата указао је и градоначелник Бора Александар Миликић који је истакао да је овај сертификат јако битан за подизање привредног окружења и стварање повољније привредне климе и управо он инвеститорима представља печат квалитета пословног окружења.

„BFC сертификат је још једна потврда нашег рада на стварању повољног пословног окружења и подстицај да наставимо да радимо на привлачењу инвестиција и заинтересованих компанија које би потенцијално могле да буду партнери у реализацији пројеката који ће омогућити даљи развој нашег града. Оно што нас чека у наредном периоду јесте и завршетак урбане комасације, како за стамбену, тако и за пословну зону. Тако ћемо, с једне стране, имати сертификат који ће помоћи у довођењу страних инвеститора и пружању информација где конкретно могу да инвестирају у нашем граду, док ћемо са друге стране обезбедити и земљиште за инвестиције, чиме ћемо заокружити читав систем за привлачење инвестиција”, рекао је овом приликом за медије градоначелник Александар Миликић.

Бор се са овим сертификатом сврстао у одабрану групу локалних заједница у Србији које су суштински и дугорочно посвећене развоју привреде и које су захваљујући конзистентним реформама општинске или градске управе, успеле да створе услове које погодују развоју бизниса и инвеститорима. Сертификоване општине се позиционирају као најнапредније у региону и квалификују се за подршку националних и међународних институција и донатора, уз активну промоцију на регионалном и међународном нивоу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб