Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / JEDAN OD DESET U SRBIJI: Bor dobio sertifikat kojim se garantuje povoljno poslovno okruženje

JEDAN OD DESET U SRBIJI: Bor dobio sertifikat kojim se garantuje povoljno poslovno okruženje

Bor se juče svrstao među prvih deset gradova u Srbiji koji može da se pohvali BFC (Business Friendly Certificate) sertifikatom.

Dobijanjem međunarodnog (BFC) grad Bor jedna je od deset lokalnih samouprava u Srbiji koje ovim dokumentom garantuju povoljno poslovno okruženje. U saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Bor je prošao kroz 67 standarda i stekao status sertifikovane lokalne samouprave o povoljnom poslovnom okruženju u jugoistočnoj Evropi.

Na značaj ovog sertifikata ukazao je i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji je istakao da je ovaj sertifikat jako bitan za podizanje privrednog okruženja i stvaranje povoljnije privredne klime i upravo on investitorima predstavlja pečat kvaliteta poslovnog okruženja.

„BFC sertifikat je još jedna potvrda našeg rada na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i podsticaj da nastavimo da radimo na privlačenju investicija i zainteresovanih kompanija koje bi potencijalno mogle da budu partneri u realizaciji projekata koji će omogućiti dalji razvoj našeg grada. Ono što nas čeka u narednom periodu jeste i završetak urbane komasacije, kako za stambenu, tako i za poslovnu zonu. Tako ćemo, s jedne strane, imati sertifikat koji će pomoći u dovođenju stranih investitora i pružanju informacija gde konkretno mogu da investiraju u našem gradu, dok ćemo sa druge strane obezbediti i zemljište za investicije, čime ćemo zaokružiti čitav sistem za privlačenje investicija”, rekao je ovom prilikom za medije gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Bor se sa ovim sertifikatom svrstao u odabranu grupu lokalnih zajednica u Srbiji koje su suštinski i dugoročno posvećene razvoju privrede i koje su zahvaljujući konzistentnim reformama opštinske ili gradske uprave, uspele da stvore uslove koje pogoduju razvoju biznisa i investitorima. Sertifikovane opštine se pozicioniraju kao najnaprednije u regionu i kvalifikuju se za podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora, uz aktivnu promociju na regionalnom i međunarodnom nivou.

Možda će Vas zanimati

Timočki Zodijak: Dnevni horoskop za 20. jun 2021.

Jupiter kreće retrogradno ove nedelje, unazad ka Vodoliji, a njegov ciklus traje uvek 4 meseca, …

U Srbiji pretežno sunčano i toplo, ponegde sa povremenom kišom i pljuskovima

U Srbiji pretežno sunčano i toplo. Prepodne na jugoistoku, sredinom dana i poslepodne i u …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica