Timočka Timočka
Početna / Vesti / Jedanaestogodišnji Romelo Selimović iz Zaječara jedan od najuspešnijih karatista
Promocija mladog karatiste Romela Selimovića

Jedanaestogodišnji Romelo Selimović iz Zaječara jedan od najuspešnijih karatista

Članovi Udruženja „Društva Roma” Zaječar predstavili su mladog karatistu Romela Selimovića, koji se već tri godine takmiči na mnogim prvenstvima. Romelo Selimović ima 11 godina i ide u Osnovnu školu „Đura Jakšić” u Zaječaru, a karate trenira u klubu „Tenshi”, sa trenerom Selenom Ivanović.

Prošle godine bio je svetski prvak u karateu u Štutgartu, a ove godine osvojio je prvo mesto na Državnom prvenstvu u Nišu.

Promocija mladog karatiste Romela Selimovića

Ovom prilikom članovi Udruženja „Društva Roma” Zaječar uputili su apel za pomoć, kako bi ovaj mladi uspešni karatista nastavio da se takmiči i donosi brojna priznanja.

Romelo Selimović — karatista KK „Tenshi” iz Zaječara

„Trening imamo tri puta nedeljno. Kada posle škole dođem kući, odmah vežbam kate, borbe, tehnike. Prošle godine, stalno sam se spremao i više nego što smo imali treninge, jer sam znao da će na Svetskom prvenstvu biti teško. Međutim, posle mnogo truda, uspeo sam da osvojim prvo mesto”, rekao je Romelo Selimović.

Promocija mladog karatiste Romela Selimovića

Ivan Selimović, Romelov otac, ponosan je na svog sina i ističe da je on vredno i dobro dete. Osim truda, za uspeh su ipak potrebna i finansijska sredstva, kojih porodica Selimović nema dovoljno.

Ivan Selimović — otac Romela Selimovića

„Trudim se koliko mogu da mu obezbedim uslove, ali to je jako teško u ovo vreme. Zahvalio bih se i Romelovom treneru Seleli Ivanović, koja je zaslužna za njegov uspeh”, kaže Ivan Selimović, otac Romela Selimovića.

Promocija mladog karatiste Romela Selimovića

Selena Ivanović — trener KK „Tenshi” iz Zaječara

„Romelo je jedan od najuspešnijih karatista u našem klubu, ali uz rad i upornost nedostaje i finansijska podrška. Svako takmičenje skupo košta, jer mi imamo i pripreme i seminare, tako da ne može se samo otići na takmičenje bez bilo kakvih priprema. Ovakav takmičar treba zaista da se podrži”, istakla je Selena Ivanović, trener KK „Tenshi” iz Zaječara.

Promocija mladog karatiste Romela Selimovića

Predsednik Udruženja „Društva Roma” Zaječar, Miljan Rašić, istakao je da će se i dalje truditi da podrže ovog uspešnog karatistu.

Miljan Rašić — predsednik Udruženja „Društva Roma” Zaječar

„Članovima našeg udruženja je uvek čast i zadovoljstvo podržati nekoga poput malog Romela. Svi članovi su se i godinama unazad trudili da maksimalno podrže ovakve talente, a tako će se nastaviti i u budućnosti”, istakao je Rašić.

Promocija mladog karatiste Romela Selimovića

Sredinom decembra, Romela Selimovića očekuje takmičenje u Poljskoj, na koje se nada da će otići ukoliko prikupi dovoljno finansijska sredstva za put.

Možda će Vas zanimati

U Srbiji ujutro pretežno sunčano, u toku dana promenljivo oblačno, povremeno sa kišom

U Srbiji ujutro i delom prepodne pretežno sunčano. U toku dana promenljivo oblačno sa lokalnom …

U Srbiji prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U Srbiji prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz manji pad temperature. Na jugu …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica