ВестиЈеданаестогодишњи Ромело Селимовић из Зајечара један од најуспешнијих каратиста

Једанаестогодишњи Ромело Селимовић из Зајечара један од најуспешнијих каратиста

Промоција младог каратисте Ромела Селимовића

Чланови Удружења „Друштва Рома” Зајечар представили су младог каратисту Ромела Селимовића, који се већ три године такмичи на многим првенствима. Ромело Селимовић има 11 година и иде у Основну школу „Ђура Јакшић” у Зајечару, а карате тренира у клубу „Tenshi”, са тренером Селеном Ивановић.

Прошле године био је светски првак у каратеу у Штутгарту, а ове године освојио је прво место на Државном првенству у Нишу.

Промоција младог каратисте Ромела Селимовића

Овом приликом чланови Удружења „Друштва Рома” Зајечар упутили су апел за помоћ, како би овај млади успешни каратиста наставио да се такмичи и доноси бројна признања.

Ромело Селимовић — каратиста КК „Tenshi” из Зајечара

„Тренинг имамо три пута недељно. Када после школе дођем кући, одмах вежбам кате, борбе, технике. Прошле године, стално сам се спремао и више него што смо имали тренинге, јер сам знао да ће на Светском првенству бити тешко. Међутим, после много труда, успео сам да освојим прво место”, рекао је Ромело Селимовић.

Промоција младог каратисте Ромела Селимовића

Иван Селимовић, Ромелов отац, поносан је на свог сина и истиче да је он вредно и добро дете. Осим труда, за успех су ипак потребна и финансијска средства, којих породица Селимовић нема довољно.

Иван Селимовић — отац Ромела Селимовића

„Трудим се колико могу да му обезбедим услове, али то је јако тешко у ово време. Захвалио бих се и Ромеловом тренеру Селели Ивановић, која је заслужна за његов успех”, каже Иван Селимовић, отац Ромела Селимовића.

Промоција младог каратисте Ромела Селимовића

Селена Ивановић — тренер КК „Tenshi” из Зајечара

„Ромело је један од најуспешнијих каратиста у нашем клубу, али уз рад и упорност недостаје и финансијска подршка. Свако такмичење скупо кошта, јер ми имамо и припреме и семинаре, тако да не може се само отићи на такмичење без било каквих припрема. Овакав такмичар треба заиста да се подржи”, истакла је Селена Ивановић, тренер КК „Tenshi” из Зајечара.

Промоција младог каратисте Ромела Селимовића

Председник Удружења „Друштва Рома” Зајечар, Миљан Рашић, истакао је да ће се и даље трудити да подрже овог успешног каратисту.

Миљан Рашић — председник Удружења „Друштва Рома” Зајечар

„Члановима нашег удружења је увек част и задовољство подржати некога попут малог Ромела. Сви чланови су се и годинама уназад трудили да максимално подрже овакве таленте, а тако ће се наставити и у будућности”, истакао је Рашић.

Промоција младог каратисте Ромела Селимовића

Средином децембра, Ромела Селимовића очекује такмичење у Пољској, на које се нада да ће отићи уколико прикупи довољно финансијска средства за пут.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб