Timočka Timočka
Početna / Vesti / JKP „Timok – održavanje” Zaječar: Vozni park obogaćen novim vozilom
JKP „Timok – održavanje” Zaječar: Vozni park obogaćen novim vozilom
Foto: JKP „Timok – održavanje”

JKP „Timok – održavanje” Zaječar: Vozni park obogaćen novim vozilom

Vozni park Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” obogaćen je novim vozilom. Reč je o kamionu sandučaru, marke „iveco 35S12D”, koji će podići nivo kvaliteta usluga koje pruža ovo preduzeće. Prema rečima nadležnih, kamion će imati višestruku namenu, ali će pre svega biti upotrebljen za realizaciju aktivnosti Službe „Zelenila”, kao i za prevoz bine tokom trajanja kulturnih manifestacija.

Vice Lalić — pomoćnik v.d. direktora JKP „Timok – održavanje”
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„Nabavkom ovog kamiona rešavaju se brojni problemi našeg preduzeća. Naime, od samog osnivanja preduzeća, najveći problem sa kojim se suočavamo je nedostatak mehanizacije. S tim u vezi, ono na čemu rade lokalna samouprava i ’Timok – održavanje’ upravo i jeste nabavka mehanizacije, jer ćemo samo na taj način moći da odgovorimo brojnim izazovima koji su pred ovim javnim preduzećem. Kamion će imati višestruku namenu, ali će najviše biti upotrebljen u cilju realizacije aktivnosti Službe ’Zelenila’. Takođe, kamion će biti iskorišćen i za prevoz gradske bine, što nam je od velike važnosti, jer smo prethodnih godina, tokom organizovanja kulturnih dešavanja kako u gradu, tako i u zaječarskim selima, veliku svotu novca izdvajali za iznajmljivanje prevoznog sredstva prilikom transporta bine”, istakao je Vice Lalić, pomoćnik v.d. direktora JKP „Timok – održavanje”.

JKP „Timok – održavanje” Zaječar: Vozni park obogaćen novim vozilom
Foto: JKP „Timok – održavanje”

On je dodao da je kamion nabavljen kroz postupak javne nabavke, putem lizinga, i da je ovogodišnje proizvodnje.

„Javno komunalno preduzeće ’Timok – održavanje’ je raspisalo javnu nabavku male vrednosti za kupovinu kamiona, koji je nabavljen od firme ’Atrikod’ iz Kruševca. Kako je ugovorom predviđeno, preduzeće će narednih pet godina isplaćivati vrednost tog vozila”, kaže Lalić.

Vrednost kamiona je oko 40.000 evra.

Možda će Vas zanimati

Ljudi na ulici u gradu

U Zaječaru mestimično oblačno sa povremenim sunčanim intervalima

U Srbiji promenljivo oblačno, prepodne na severu sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima …

Narodni muzej „Zaječar”

Radosna vest za grad Zaječar: Uskoro rekonstrukcija zaječarskog Muzeja

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je Narodnom muzeju „Zaječar” 4.000.000,00 dinara za nastavak …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica