ВестиЈутро хладно, током дана претежно сунчано и топлије

Јутро хладно, током дана претежно сунчано и топлије

Старија жена са штапом и девојчица шетају улицом
Фото: Shutterstock, илустрација

Јутро хладно, местимично слаб мраз, у току дана претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, крајем дана у јужном Банату на кратко јак. Најнижа температура од -4 до 0 , највиша од 9 до 13 степени. У току ноћи постепено наоблачење.

У Зајечару данас топлије у односу на јучерашњи дан. Ветар слаб, источни. Највиша дневна температура данас око 10 степени, док ће минимална у јутарњим часовима износити око -1 степен.

Проходност путева у вишим и планинским пределима централне и јужне Србије много је боља у односу на претходне дане када је због снежних падавина саобраћај на појединим путним правцима био отежан. Због заосталог снега, а местимично и леда и даље обавезна употреба зимских гума, саопштио је саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Возачи се ових дана чешће сусрећу са променљивим условима у којима се саобраћај одвија јер се налазимо у периоду нестабилних временских прилика.

Ноћи и јутра су хладнија, а опасност од поледице већа, међутим повремена магла, ниска облачност или сумаглица додатно отежавају вожњу зато је препорука да возачи за путовање користе дневне сате и време од 9 до 17 часова.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије” на наплатним станицама нема задржавања.

Теретна возила на излазу из земље на Хоргошу чекају 360 минута, Kелебији 60 минута, Батровцима 240, Бачкој Паланци 120 минута, на Шиду и Сремској Рачи по 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб