ВестиКараван „Изађи ми на теглу” 21. септембра стиже у Зајечар

Караван „Изађи ми на теглу” 21. септембра стиже у Зајечар

Караван „Изађи ми на теглу” у Зајечару

Највећи гастрономски караван у Србији „Изађи ми на теглу” биће организован у суботу, 21. септембра на Тргу ослобођења у Зајечару. У припремању ајвара надметаће се на десетине екипа из различитих удружења, од најмлађих до најстаријих чланова.

Поштовани љубитељи ајвара, гастрономије и добре забаве, почела је још једна, шеста по реду, такмичарска сезона јединственог каравана „Изађи ми на теглу” који најављује још више забаве и уживања за сва чула.

Караван је кренуо 19. августа и трајаће све до 12. октобра, до када ће обићи више од 30 градова широм Србије.

Ове године окупиће се око 500 такмичарских екипа и 5.000 учесника који ће од августа до октобра, како је планирано, напунити око 6.000 тегли ајвара.

Поред такмичарског дела, организован је и богат целодневни програм за посетиоце, вредне награде за победнике као и едукативни дечији програм.

Од ове сезоне, караван има и подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација као и подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе уз чију помоћ је покренут и путујући Едукативни центар.

Караван „Изађи ми на теглу” ове године покреће и свој производ по рецепту прошлогодишњег победника.

12. октобра сазнаће се ко је победник овог такмичења на великом финалу у Београду.

Наградни фонд за шесту сезону овог такмичења износиће око 2.000.000 динара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб