VestiKina želi da zabrani mladima igranje online igara tokom noći

Kina želi da zabrani mladima igranje online igara tokom noći

Mladić drži joypad u rukama i igra video-igru
Foto: Pixabay, ilustracija

Kina je najavila uvođenje ograničenja za maloletničko igranje online igara kako bi smanjila broj zavisnika o video-igrama.

Službene smernice vlade važiće za sve online platforme za igre koje posluju u toj zemlji, a najviše za „Tencent”, kinesku kompaniju koja se bavi društvenim mrežama i video-igrama. Prema novim pravilima, igračima mlađim od 18 godina biće zabranjeno igranje online igrica radnim danom od 22 sata uveče do 8 sati ujutro. Tokom nedelje moći će igrati igre samo 90 minuta dnevno, a vikendom i praznicima do tri sata dnevno.

Smernice takođe postavljaju ograničenja za količinu novca koju maloletnici mogu da prenesu na svoje internet račune. Igrači uzrasta između osam i 16 godina mogu uplatiti za igre samo 3.000 dinara mesečno, dok će maksimalan mesečni iznos za one između 16 i 18 godina biti 6.000 dinara.

Predlog navedenih smernica prekjuče je objavila kineska kancelarija za medije i publikacije.

Nove smernice poslednji su potez Kine u akciji koja je u toku regulacije industrije igara. Peking je u augustu 2018. objavio da planira da ograniči broj novih internet igara kako bi se smanjila zavisnost kod dece i adolescenata. Takođe je kritikovala popularnu mobilnu igru ​​„Čast kraljeva” zbog navodnog izazivanja zavisnosti kod mladih ljudi u 2017. godini.

Zavisnost o igrama na sreću, poznata službeno pod nazivom internetski poremećaj u igrama (IGD), prvi put je dodata u međunarodnu klasifikaciju bolesti Svetske zdravstvene organizacije u junu 2018. godine. Studija iz 2018. godine, koju su sproveli istraživači sa Medicinske škole Univerziteta u Šangaju „Jiao Tong”, pokazala je da su muškarci možda ipak podložniji zavisnosti o igricama.

 

Izvor:itvesti.info

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub