Кишовито и хладније, падавине од 15 до 30 милиметара

Град Зајечар – Киша

У Србији облачно време, местимично с кишом и локалним пљусковима, поподне уз грмљавину и просечну количину падавина од 15 до 30 милиметара, а локално и више. У осталим крајевима ујутро и пре подне биће претежно сунчано, а наоблачење ће од вечери понегде донети кишу. Југоисточни ветар, кошава, ће бити слаб до умерен, а у кошавском подручју повремено јак, на југу Баната с ударима олујне јачине. Најнижа температура од 8 до 13 степени, а највиша од 17 степени до 23 степена.

У Зајечару облачно, са кишом повремено. Минимална температура 11, максимална дневна до 16 степени. Дуваће јак ветар, североисточног правца. Сутра облачно, са кишом. Најнижа температура 7, највиша око 21 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу изазвати појачање тегоба код хроничних болесника.

Особама са цереброваскуларним обољењима и обољењима срца се саветује опрезност.

Од метеоропатских реакција могући су главобоља, реуматски болови и нерасположење.

Неопходна је додатна пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 480 минута; на Хоргошу и на Келебији 300 минута; на Шиду 180 минута; на Сремској Рачи 120 минута; на Прешеву на улазу и излазу задржавање за теретна моторна возила је 40 минута.