Timočka Timočka
Početna / Vesti / Knjaževačka ulica u Zaječaru dobija nov asfalt

Knjaževačka ulica u Zaječaru dobija nov asfalt

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim saradnicima obišao je danas radove na asfaltiranju stare Knjaževačke ulice u Zaječaru, lepeze i spoja sa Vardarskom ulicom, a na čije su asfaltiranje građani čekali skoro 70 godina.

Prema rečima gradonačelnika danas će biti urađeno nešto više od 300 metara ulice, 220 tona asfaltne mase je utrošenom, a vrednosta radova bez PDV-a je 3.000.000 dinara, dok je sa PDV-om 3.600.000 dinara.

„Kotlujevac je dosta odrađen u zadnjih 10–15 godina, ali su ostali ovi ljudi, da kažem po rubnom delu. Danas smo imali razgovor i mislim da ćemo brzo krenuti u rešavanje imovinskih odnosa, problema sa vodoprivredom, jer se Kotlujevačka ulica delom oslanja na levu obalu Crnog Timoka, nju i Šibeničku ćemo spojiti sa Industrijskom zonom i sa budućim mostom koji će spojiti Kotlujevac i Podliv, a čija će izgradnja početi na jesen i trajati između 8 i 12 meseci”, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Meštani pomenute ulice nisu krili zadovoljstvo povodom pokrenutih radova.

„Ja sam prezadovoljan povodom asfaltiranja. Ulica je stara 71 godinu, nekada smo sami radili koliko smo mogli, dok to više nije bilo izvodljivo. Zahvalio bih se lokalnoj gradskoj vlasti i gradonačelniku što će nakon toliko vremena, ova ulica zaličiti na nešto i što će biti bolja nego što je ikada bila, a na nama je da je održimo i sačuvamo”, kazao je Milovan Milenković, stanovnik ove ulice.

„Ja sam u ovom delu grada 15 godina, svaka kiša, svaki sneg, pravili su nam problem. Sva voda sa ulice, zemlja, blato je prenošena u dvorište, a sa asfaltom to neće biti sigurno, tako da mi je baš drago”, prokomentarisala je građanka Anita Bogdanović.

Gradonačelnik se ovom prilikom još jednom zahvalio Republici Srbiji, kao i samom predsedniku na angažovanju kako bi svi radovi bili uspešno realizovani i dodao da nakon otvaranja fabrike „Aptiv”, kada 2.500 ljudi bude krenulo da prima platu i kada se novac od poreza na zarade bude slivao u budžet Grada, Zaječar će postati finansijski samostalan i neće morati da očekuje veliku pomoć od strane Republike.

Možda će Vas zanimati

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković vakcinisao se u kompaniji „Elixir” Prahovo

Juče je u ambulanti najvećeg privrednog kolektiva u opštini Negotin, kompaniji „Elixir” Prahovo, organizovana imunizacija …

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića: Pojedine ulice u Zaječaru sutra bez vode

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića sutra, 16. aprila, bez vode će biti …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica