ВестиКњажевачка улица у Зајечару добија нов асфалт

Књажевачка улица у Зајечару добија нов асфалт

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић са својим сарадницима обишао је данас радове на асфалтирању старе Књажевачке улице у Зајечару, лепезе и споја са Вардарском улицом, а на чије су асфалтирање грађани чекали скоро 70 година.

Према речима градоначелника данас ће бити урађено нешто више од 300 метара улице, 220 тона асфалтне масе је утрошеном, а вредноста радова без ПДВ-а је 3.000.000 динара, док је са ПДВ-ом 3.600.000 динара.

„Котлујевац је доста одрађен у задњих 10–15 година, али су остали ови људи, да кажем по рубном делу. Данас смо имали разговор и мислим да ћемо брзо кренути у решавање имовинских односа, проблема са водопривредом, јер се Котлујевачка улица делом ослања на леву обалу Црног Тимока, њу и Шибеничку ћемо спојити са Индустријском зоном и са будућим мостом који ће спојити Котлујевац и Подлив, а чија ће изградња почети на јесен и трајати између 8 и 12 месеци”, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Мештани поменуте улице нису крили задовољство поводом покренутих радова.

„Ја сам презадовољан поводом асфалтирања. Улица је стара 71 годину, некада смо сами радили колико смо могли, док то више није било изводљиво. Захвалио бих се локалној градској власти и градоначелнику што ће након толико времена, ова улица заличити на нешто и што ће бити боља него што је икада била, а на нама је да је одржимо и сачувамо”, казао је Милован Миленковић, становник ове улице.

„Ја сам у овом делу града 15 година, свака киша, сваки снег, правили су нам проблем. Сва вода са улице, земља, блато је преношена у двориште, а са асфалтом то неће бити сигурно, тако да ми је баш драго”, прокоментарисала је грађанка Анита Богдановић.

Градоначелник се овом приликом још једном захвалио Републици Србији, као и самом председнику на ангажовању како би сви радови били успешно реализовани и додао да након отварања фабрике „Аптив”, када 2.500 људи буде кренуло да прима плату и када се новац од пореза на зараде буде сливао у буџет Града, Зајечар ће постати финансијски самосталан и неће морати да очекује велику помоћ од стране Републике.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб