ВестиKоје су благодети сока од целера?! (РЕЦЕПТ)

Kоје су благодети сока од целера?! (РЕЦЕПТ)

Сок од целера
Фото: Shutterstock, илустрација

Редовни тренинзи и здрава исхрана, комбинација су која ће вашем телу и духу дати вишак енергије и помоћи вам да се веома успешно изборите са вишком килограма. Да би до ефикасног губљења килограма дошло, мора се покренути метаболизам, а то вам неће пријати само на физичком аспекту, већ ћете се заиста боље осећати у својој кожи. А када је буђење и покретање метаболизма у питању, најефикаснији су здрави напици, којима би требало да започнемо сваки дан, како бисмо се осећали здраво, енергично и полетнo.

Ако вам до сада није било јасно, зашто је сок од целера, дословно постао најпопуларнији напитак и то преко ноћи, одговор се крије у томе што он заиста ваш метаболизам ставља у погон. Целер је веома здрав, обилује витамином А, Ц, Б и Е, па представља прави природни чистач организма и има невероватно диуретско дејство. Уз то, одличан је савезник у борби против бактеријских инфекција.

Влакна и вода, који су саставни део сока од целера, подстичу избацивање токсина из тела, избацивањем течности, па се на тај начин наш организам чисти и ослобађа од штетних материја.

Kако да направите сок?

Одвојите лиске целера, а корен исеците на неколико комада. Kомаде целера ставите у блендер и додајте мало воде.

Ако не можете да се навикнете на чист сок од целера, увек можете додати мало лимуна, ђумбира, краставца, па чак и кашичицу меда.

Препоручујемо да овај сок пијете неколико пута у току дана и да га обавезно уврстите у део своје јутарње рутине. Не заборавите да флашицу овог сока увек имате са собом у торби, како би вам био прва помоћ у тренуцима када останете без енергије.

 

Извор: lepotaizdravlje.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб