ВестиКорона одлаже рукометне утакмице

Корона одлаже рукометне утакмице

Рукомет: COVID-19

Управни одбор Рукометног савеза централне Србије донео је одлуку о одлагању свих утакмица због погоршања епидемиолошке ситуације.

На основу Статута Рукометног савеза централне Србије, на 29. седници Управног одбора која је одржана јуче електронским путем, донета је одлука да се због погоршања епидемиолошке ситуације одложе преостале утакмице јесењег дела првенства Прве лиге групе „Запад” и „Исток”, као и куп утакмице на регионалном нивоу.

Све одложене и неодигране утакмице јесењег дела редовних првенствених такмичења се морају одиграти пре почетка пролећног дела такмичарске сезоне.

Неодигране утакмице Куп такмичења на регионалном нивоу се морају одиграти тако да не ремете календар одигравања утакмица на државном нивоу.

Управни одбор је усвојио Предлог измене календара такмичења РПТ која су поверена РСЦС и упућује га УО РСС на усвајање.

У образложењу доношења овакве одлуке се наводи да је све већи број оболелих рукометашица и рукометаша, тренера и службених лица од COVID-19.

У појединим локалним самоуправама је проглашено ванредно стање и забрањено је коришћење спортских дворана, тако да је оваква одлука донета, пре свега, у циљу очувања здравља учесника такмичења и регуларности првенства.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб