ВестиКорона у Зајечару: Још два позитивна лица

Корона у Зајечару: Још два позитивна лица

Град Зајечар — COVID-19

У Зајечару су данас, на основу 26 обрађених PCR тестова потврђена два COVID-19 позитивна лица. Једно лице је женског пола, старости 65 година и друго мушког пола, старости 69 година.

Укупно, од почетка пандемије, забележено је 457 инфицираних, на 5.273 обрађених тестова од чега 208 жена и 249 мушкараца.

Од овог броја 407 особа више нису COVID-19 позитивне, 3 особе су преминуле од инфекције овим вирусом док су 47 особе још увек позитивне. Од овог броја шест особа је хоспитализовано на Инфективном одељењу ЗЦ „Зајечар”.

У чиљу спречавања разбуктавања пандемије на простору града Зајечара, поред досадашњих контрола, у сарадњи са ПУ Зајечар и свим надлежним републичким инспекцијским службама, ШВС града формираће, од сутра, здружене оперативне групе за контролу примене прописаних мера у време трајања ванредне ситуације у граду. ШВС ће наложити свим субјектима, који имају више од двоје запослених, да од среде морају имати лица у статусу „ковид редара“ и која ће бити одговорна за спровођење мера у објектима сходно одлуци ШВС града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб