ВестиКрај Државног такмичења ученица средњих школа: Зајечарка Јована Живковић у првих 20...

Крај Државног такмичења ученица средњих школа: Зајечарка Јована Живковић у првих 20 гимнастичарки у Србији

Само два дана након сјајног резултата и освојеног 2. места у Нишу на Међуокружном такмичењу, Јована Живковић, ученица Економско-трговинске школе из Зајечара наступила је на Државном првенству. Међу најбољима од најбољих, с обзиром на то да је завршно такмичење у Костолцу одржано у среду, 14. априла обухватило крем овог базичног спорта у Србији.

Од оних најмлађих, ученица нижих разреда основних школа, па до оних најстаријих, од којих многе иако средњошколке наступају већ у сениорској конкуренцији. Ипак трема, према речима професорке Мирјане Голубовић и тренера Љиљане Субић, није спутала зајечарску гимнастичарку, која је у генералном пласману заузела 17. место.

„Код ученица средњих школа није било поделе на млађе и старије, па се наша такмичарка надметала са репрезентативкама, које већ иза себе имају и европска такмичења. Сходно томе и резултат остварен у Костолцу је на понос, како Јоване тако и њене школе и града”, истакле су за „Глас спорта”, тренер и професорка Живковићеве.

Јовану ускоро очекују и обавезе на клупском плану, а прво наредно такмичење на програму је у суботу 17. априла у Пироту, где ће заједно са осталим чланицама Гимнастичког клуба „Зајечар” учествовати у 1. колу „Ц“ програма Гимнастичког савеза југоисточне Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб