Timočka Timočka
Početna / Vesti / Kraj isplate pomoći od 100 evra najkasnije do 7. juna
Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali: Novčana pomoć od 100 evra

Kraj isplate pomoći od 100 evra najkasnije do 7. juna

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da se do jutros u 8 časova ukupno 3.750.000 građana Srbije prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra, i poručio da će se kompletna isplata ove novčane pomoći države završiti najkasnije do 7. juna.

Mali je u izjavi za agenciju „Tanjug” rekao da, kada se na brojku od 3.750.000 doda i približno dva miliona penzionera i oni koji primaju novčano-socijalnu pomoć, reč je o 5.750.000 građana Srbije koji će dobiti pomoć države.

„Na pravi način smo pokazali da je mera koju smo definisali upravo ona koja je građanima potrebna i zbog toga i imate toliki broj ljudi koji se javljaju”, istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, proteklih nekoliko dana po 100 evra je isplaćeno na račune za ukupno 1.050.000 penzionera, a danas preostalih 650.000 penzionera treba da očekuje uplatu od 100 evra kod njihovih banaka.

„To je uplata koju vrši Trezor na račune poslovnih banaka penzionera, pa će neki od tih penzionera već danas imati novac na računu, a neki najkasnije sutra”, naveo je on.

Mali je najavio da će u četvrtak biti isplaćeno 100 evra za 160.000 sugrađana koji primaju novčano-socijalnu pomoć, a od 25. maja počeće isplata za sve ostale građane koji su se prijavili.

Mali je ukazao na to da se na dnevnom nivou novac uplaćuje za 500.000 građana, i izrazio očekivanje da će tom dinamikom do 1-2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć od 100 evra.

On je podsetio na to da je poslednji rok za prijavu 5. jun, a oni koji se budu prijavili poslednjeg dana kada je rok za prijavljivanje do 7. juna će im novac biti isplaćen na račune banaka.

„Do 7. juna ćemo završiti sa isplatom cele ove novčane pomoći. Novca na računu ima, nema razloga za brigu, dinamika isplate će biti ispoštovana”, naglasio je Mali.

Prema njegovim rečima, time će biti ispunjeno obećanje države, čime se daje velika doza optimizma građanima, kao i nada da će efekat ovih mera, koje zajedno sa merama namenjenim privredi, biti pravi, te da će Srbija biti najbolja u Evropi ove godine kada je stopa rasta ekonomije u pitanju.

Možda će Vas zanimati

Jesen, devojčica šeta

Jutro hladno, ponegde sa maglom, tokom dana pretežno sunčano i toplije

U Srbiji jutro hladno, ponegde sa maglom koja se može zadržati i duže tokom prepodneva, …

Mraz, trava

Vraća se miholjsko leto, ali s jutarnjim mrazom

U Srbiji ujutro mestimično magla i slab prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica