Timočka KrajinaBorKreći se održivo – Bor na dva točka: Kako unaprediti položaj biciklista...

Kreći se održivo – Bor na dva točka: Kako unaprediti položaj biciklista u Boru (VIDEO)

Kreći se održivo – Bor na dva točka: Kako unaprediti položaj biciklista u Boru

Povodom realizacije projekta „Kreći se održivo – Bor na dva točka” realizovan je video spot kojim su hronološki ispraćene aktivnosti i inicijative Udruženja „Sigurne staze” koje doprinose da se poveća bezbednost biciklista u Boru.

Igor Velić – Udruženje „Sigurne staze” Bor

„Kroz projekat nas je vodila činjenica da se uređenost i veličina jedne zajednice ogleda u njenom odnosu prema najslabijima, i da ulica, kao osnovni arhitektonski prostor grada nije namenjena samo za kretanje motornih vozila već pripada i drugim učesnicima u saobraćaju”, kaže Igor Velić iz Udruženja „Sigurne staze” Bor.

Kreći se održivo – Bor na dva točka: Kako unaprediti položaj biciklista u Boru

Projekat „Kreći se održivo – Bor na dva točka” se zasniva na primeni „humanog inženjeringa“, konceptu koji se u osnovi fokusira na čoveka i okreće stvarnim zahtevima i potrebama koje imaju Borani.

Kreći se održivo – Bor na dva točka: Kako unaprediti položaj biciklista u Boru

Reč je o konceptu koji se kod nas praktično ne primenjuje, a koji zahteva drugačiji pristup rešavanju problema i drugačije oblikovanje saobraćajnog i urbanističkog prostora, uz primenu inovativnih, praktičnih i jednostavnih rešanja koja bi zadovoljila sve učesnike u saobraćaju.

GIS platforma za upravljanje biciklističkim saobraćajem u Boru – www.bicibor.rs.

Preuzmite brošuru „Kreći se održivo – Bor na dva točka”

Gordana Miletić-Svirčev – Udruženje „Sigurne staze” Bor

„Dizajnirali smo prvu GIS platformu za bicikliste u regionu www.bicibor.rs u kojoj smo doneli predloge i set mera za unapređenje biciklističkog saobraćaja u Boru”, ističe Gordana Miletić-Svirčev iz Udruženja „Sigurne staze” Bor.

Tamara Novaković – UG „Građani se pitaju” Bor

„80% građana Bora je nezadovoljno ulaganjem Gradske uprave u biciklistički saobraćaj, dok 70% roditelja ne bi dozvolilo zbog bezbednosti saobraćaja svojoj deci da samostalno vozi bicikl”, dodaje Tamara Novaković – UG „Građani se pitaju” Bor.

Nemanja Nikolić – MTB grupa Bor

„Uputili smo inicijativu Gradskoj upravi da Bor dobije biciklističku infrastrukturu”, naglasio je Nemanja Nikolić – MTB grupa Bor.

Marija Grujić – Udruženje „Sigurne staze” Bor

„Uputili smo inicijativu Gradskoj upravi da se izmeni Odluka o tehničkom regulisanju saobraćaja”, rekla je Marija Grujić – Udruženje „Sigurne staze” Bor

U spotu su učestvovali Igor Velić („Sigurne staze”), Gordana Miletić-Svirčev („Sigurne staze”), Nemanja Nikolić (MTB grupa Bor), Tamara Novaković („Borani se pitaju”) i Marija Grujić („Sigurne staze”).

„Cilj našeg udruženja je da grad Bor postane bezbedan, pristupačan i saobraćajno i urbanistički uređen”, poručuje Igor Velić iz Udruženja „Sigurne staze” Bor.

GIS platforma „Bici Bor” predstavljena je na konferenciji Partnerstva za otvorenu upravu – POU, konferenciji „Kreiraj (po)kretanje” i ClimaSUM radionici „Inovativne tehnologije urbane mobilnosti” u Zenici.

Ovaj spot se realizuje u sklopu projekta „Kreći se održivo – Bor na dva točka” koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – AKT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Mišljenje koje je izneto u spotu je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub