ВестиЛегло бактерија: Ствар коју свакодневно додирујемо је прљавија од даске WC шоље

Легло бактерија: Ствар коју свакодневно додирујемо је прљавија од даске WC шоље

Даљински управљачи за ТВ

Има га свака кућа, а нисмо ни свесни колико се бактерија крије на њему…

Нова студија је показала да је, веровали или не, даљински управљач за ТВ 20 пута прљавији од WC шоље!

За потребе ове студије, научници су анализирали бројне кућне предмете, како би утврдили колико на њима има бактерија и буђи. Неки од анализираних предмета су даљински управљач за ТВ, тепих из спаваће и дневне собе, WC шоља, поклопац канте за смеће…

Анализом је утврђено да је даљински убедљиво најпрљавији предмет у кући, те да се на квадратном центриметру овог предмета налази чак 290 јединица бактерија, као и буђи.

„Резултати наше студије су шокантни, открили смо да се на даљинском налази највише бактерија и буђи. Овај предмет људи често занемарују када чисте, а заправо је то једна од најпрљавијих ствари у кући. Ужасно је што је даљински управљач толико прљав јер га свакодневно узимају у руке и деца и одрасли. Сви би дефинитивно требало од сада да га редовно чисте”, поручио је Дејл Гилеспи, један од аутора студије.

Поређења ради, на WC шољи, тачније на дасци WC шоље, налази се 12,4 јединице бактерија по квадратном центиметру.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб