Тимочка КрајинаБорЛекари Опште болнице и Дома здравља у Бору обележили Свете Враче

Лекари Опште болнице и Дома здравља у Бору обележили Свете Враче

Лекари Опште болнице и Дома здравља у Бору обележили су славу Свети Врачи – Козму и Дамјана, заштитнике лекарске професије.

Славски колач је пререзан у присуству бројних гостију, представника локалне самоуправе, Борског управног округа и свештенства борског храма Свети Георгије у Бору, а овогодишњи домаћин славе доктор Ненад Ђорђевић предао је славски колач докторки Весни Бућан Михајловић, која ће бити колачар наредне године.

Славу је честитала је и в.д. директора Опште болнице у Бору др Ана Голубовић Спасојевић.

„Ова слава има посебан значај јер нас подсећа на важност посвећености и хуманости у медицинском раду. Свети Врачи, Козма и Дамјан су узор и подсетник на одговорност коју носимо као чувари људског здравља. Данас је прилика да се сви заједно сетимо Хипократове заклетве, темељног кодекса етике медицинског позива и обећамо да ћемо пружати најбољу могућу негу пацијентима, поштовати њихово достојанство и чинити све што је у нашој моћи да им помогнемо. Нека данашњи дан буде прилика да ојачамо међусобно поверење и солидарност“ казала је др Голубовић Спасојевић.

Др Ана Голубовић Спасојевић додала је да овај празник треба да буде и подсетник да улога лекара у друштву носи велику одговорност.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,765ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб