ВестиЛЕП ПОЧЕТАK ВИKЕНДА: Данас сунчано и топло, максимална дневна температура и до...

ЛЕП ПОЧЕТАK ВИKЕНДА: Данас сунчано и топло, максимална дневна температура и до 36 степени

Пријатељи уживају у пикнику
Фото: Shutterstock, илустрација

У Србији претежно сунчано, уз могућност ређе појаве краткотрајних пљускова и грмљавина. Ветар слаб северни. Јутарња температура од 16 до 21, највиша дневна од 30 на северу до 35 на југоистоку.

У Зајечару последњег радног дана у недељи током јутра делимично облачно, после поднева сунчано и топлије. Ветар слаб до умерен, северни и североисточни. Минимална температура 22, максимална дневна око 36 степени. Први дан викенда обележиће ведро и сунчано време. Најнижа температура 22, највиша и до 36 степени.

Проходност путева у Србији је овог јутра добра, а због високих температура из АМСС-а саветују да се вожња избегава у периоду између 11 и 16 часова.

Почетак Сабора трубача у Гучи доприноси појачаном саобраћају, посебно ка путевима који воде ка Чачку.

Од 8. до 18. августа на снази ће бити обустава саобраћаја на делу аутопута Љиг–Прељина, у месту Дићи, где се укрштају државни пут првог „Б” реда и ауто-пут, саопштено је из ЈП „Путеви Србије”. Возачи ће морати да користе Ибарску магистралу.

Kако би се растеретио саобраћај на Ибарској магистрали, уведени су нови правци за теретна моторна возила чија је највећа дозвољена маса преко 7,5 тона.

У смеру ка Чачку возила се преусмеравају на правац који од Лазаревца, преко Аранђеловца, Младеновца и Тополе води до Мрчајеваца и Прељине. Пут из правца Чачка одређен је преко Kраљева или од Kрагујевца до Баточине.

Та измена у саобраћају биће активна до 11. августа.

Возаче који путују према Црној Гори очекује успорена вожња између Пожеге и Ужица, као и у наставку према Златибору.

Време задржавања на границама није дуже од 30 минута, али са тенденцијом пораста због туристичке сезоне.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб