Лепо време у нашој земљи: У већини места претежно сунчано, највиша дневна температура до 33 степена

Град Бор – Девојке чекају на пешачком прелазу

У Србији претежно сунчано и веома топло. Ветар слаб и умерен, у Војводини и брдско-планинским пределима и јак, западни и југозападни. Најнижа температура од 7 до 17, а највиша дневна од 30 до 33 степена.

У Зајечару сунчано и топло. Минимална температура 16, максимална дневна до 32 степена. Дуваће умерен до јак ветар, јужног и југозападног правца. Сутра делимично облачно са сунчаним периодима. Најнижа температура 13, највиша око 28 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Временски услови утицаће повољно на већину хроничних болесника током већег дела дана.

У поподневним сатима се очекује погоршање биометеоролошке ситуације, па се опрез у вечерњим сатима саветује како хронично оболелима, тако и свим осетљивим особама.

Од метеоропатских реакција могу се јавити нерасположење, несаница и болови у мишићима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 180 минута; на Градини 90 минута; на Хоргошу 60 минута.