ВестиЛетња жега не посустаје, највиша дневна температура до 40 степени

Летња жега не посустаје, највиша дневна температура до 40 степени

Град Зајечар: Старије жене седе

У Србији сунчано и веома топло. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 15 до 22 , а највиша од 34 на северу до 40 степени на југу Србије.

У Зајечару ведро, сунчано и тропски топло. Ветар слаб до умерен, источни и југоисточни. Минимална температура 21, максимална дневна око 39 степени. Првог дана викенда сунчано и веома топло. Најнижа температура 21, највиша до 39 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација погодоваће хроничним болесницима, али се додатна пажња ипак саветује особама са срчаним тегобама.

Главобоља и несаница су очекиване метеоропатске реакције.

Препоручује се избегавање већих физичких напора и додатна заштита од УВ зрачења у најтоплијем делу дана.

АМСС

Саобраћај се на већини путева у Србији одвија редовно, коловози су суви, видљивост је добра, али Ауто-мото савез Србије упозорава возаче на опрез због високих температура.

Због краја радне недеље и шпица туристичке сезоне, током дана очекује се појачан интензитет саобраћаја на свим важнијим путним правцима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Јачи саобраћај очекује се посебно на коридору 10, ауто-путу Милош Велики, као и на путевима првог реда који воде ка Црној Гори и Босни и Херцеговини, додаје се у саопштењу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, нема задржавања возила на наплатним станицама.

Према информацијама Управе граничне Полиције, на прелазу Хоргош, на излазу из земље, путничка возила чекају око 120 минута, а на улазу око 60 минута, док се на Батровцима, на улазу, чека око 60 минута.

На граничном прелазу Градина, на излазу се чека око 80 минута, а на улазу око 30 минута. На прелазу Прешево, на излазу, путничка возила чекају око 30 минута, колико и на улазу у земљум док ма осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб