ВестиМајданпек: Осумњиченом за напад на кинеског радника одређен притвор

Мајданпек: Осумњиченом за напад на кинеског радника одређен притвор

Полиција – возила

Након расписане потраге припадника Министарства унутрашњих послова у Мајданпеку за М. В. (1972) из овог града, за којим се интензивно трагало више дана, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела угрожавање сигурности и изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости он се у пратњи свог адвоката јавио надлежном тужилаштву.

Сумња се да су М. В. и још пет лица, која су раније била ухапшена, 24. септембра, око 23:30 часова, маскирани ушли у „Доњи део гребена“ на планини Старица и физички напали кинеског радника који је управљао радном машином.

Како се сумња, најпре су га извукли из кабине, више пута ударили, а потом каменицама гађали радну машину кинеске фирме „Jinshan construction” и на њој изазвали пожар.

Кинески радник лакше је повређен, а причињена материјална штета на радној машини процењује се на око 150.000 америчких долара.

Осумњиченог је надлежно тужилаштво саслушало, а након саслушања судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб