Timočka KrajinaBorMeđunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Boru

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Boru

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Boru

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se svake godine 3. decembra sa ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u upravljanju društvom u kome žive.

Tim povodom, u Gradskoj kući organizovan je prijem za predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom na kom je izneto niz predloga kako dodatno unaprediti njihov život. Predstavnici udruženja zahvalili su se na podršci koju im pruža lokalna samouprava a tiče se usluga ličnog pratioca i personalnog asistenta.

Puno toga je urađeno u prethodnom periodu, ali ima još mnogo toga da se uradi. Problemi se najbolje rešavaju direktnim razgovorom sa ljudima kojima je pomoć potrebna, istakao je gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić i dodao da se na takav način mogu čuti koliko neke stvari utiču na kvalitet njihovog života.

Raspisana je javna nabavka za projektovanje lifta za invalide kako bi im se olakšao ulaz na bazene u sportskom centru, rampa ispred Gradske uprave i Invalida rada, istakla je na prijemu Tamara Paunović, član Gradskog veća.

Grad Bor će i u buduće raditi na poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom kako bi im se olakšao svakodnevni život.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub