ВестиМенторска шетња и јавна дебата поводом Међународног дана жена у Зајечару

Менторска шетња и јавна дебата поводом Међународног дана жена у Зајечару

Менторска шетња и јавна дебата поводом Међународног дана жена у Зајечару

Поводом Међународног дана жена, женски менторски програм „Подели своје знање”, у сарадњи са Тимочким омладинским центром, у суботу, 7. марта организује Менторску шетњу и јавну дебату у Зајечару о улози жена у достизању циљева одрживог развоја.

Менторска шетња почиње у 12:00 сати, а поворка ће прошетати централним улицама Зајечара.

За 13:30 сати, у великој сали Скупштине града Зајечара, заказана је дебата „Улога жена у одрживом развоју”, на којој ће говорити:

• Лидиа Вујичић, UN Women;

• Дуња Марушић, Тимочки омладински центар;

• Марина Милић, заменица градоначелника града Зајечара.

Менторске шетње се организују поводом Међународног дана жена широм света сваке године и илуструју посвећеност жена развоју глобалног лидерства и указују на достигнућа жена широм света. Шетње су део акције Глобалне женске лидерске мреже и организације

„Vital Voices” иницијатива је до данас окупила више хиљада лидерки на свим континентима. Ове године организује се преко 160 Менторских шетњи у оквиру „Vital Voices” глобалне женске лидерске мреже у 66 земаља широм света.

У Србији су прве Менторске шетње одржане 2008. године, у Београду и Нишу, а потом и у Новом Саду, Нишу, Краљеву, Ваљеву, Суботици и Крушевцу. У оквиру програма „Подели своје знање”, Менторска шетња је прилика за промовисање програма који ради на економском оснаживању и професионалном усавршавању жена и размени мишљења о женским правима и равноправности.

Циљ Програма је оснаживање жена уз менторску подршку успешних и искуснијих жена и до сада је кроз њега прошло више од 200 менторских парова.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб