Timočka KrajinaBorMilikić: Prekinuto i sanirano izlivanja pulpe u ataru sela Mali Krivelj

Milikić: Prekinuto i sanirano izlivanja pulpe u ataru sela Mali Krivelj

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić obišao put u Malom Krivelju

Teren u ataru sela Mali Krivelj, kod Bora, je saniran, nakon što se prethodnog dana izlila rudna pulpa iz rudnika „Novo Cerovo”.

Rudna pulpa iz rudnika „Novo Cerovo”, koja se šalje na preradu u Veliki Krivelj izlila se u ataru sela Mali Krivelj, zbog pucanja hidrotransportnog cevovoda. Zaposleni u kompaniji „ZiJin”, nakon obavljene kontrole cevovoda, pronašli su mesto gde se izlila rudna pulpa, popravili su kvar i prekinuli izlivanje pulpe. Teren je saniran, a pulpa je uklonjena.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić obišao put u Malom Krivelju

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je, sa saradnicima, obišao selo Mali Krivelj, gde je prethodnog dana došlo do izlivanja rudne pulpe. Milikić je istakao da je najznačajnije da pulpa nije dospela u obližnju reku.

„Obišao sam Mali Krivelj kako bih se uverio u stanje puta i okoline usled pucanja hidrotransportnog sistema Cerovo – Flotacija Veliki Krivelj, prilikom čega je došlo do izlivanja rudne pulpe. Brzom reakcijom kompanije uvideli smo da nije pričinjena nikakva materijalna šteta, kao i da izlivena pulpa nije ugrozila zemljište i reku koja se nalazi u blizini. Ono što je važno jeste da je kompanija pravovremeno reagovala i ozbiljnim pristupom sprečila bilo kakve posledice po okolinu i imovinu naših sugrađana”, kazao je Milikić.

Prvi čovek grada Bora dodao je da je Bor rudarski grad, a ovakve i slične situacije dešavale su se i u ranijem periodu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,835PratilacaLajkuj
4,044PratilacaZaprati
1,235PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx