Timočka Timočka
Početna / Vesti / Ministar finansija Siniša Mali u poseti Zaječaru
Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali u poseti Zaječaru
Foto: zajecar.info

Ministar finansija Siniša Mali u poseti Zaječaru

Danas je Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali posetio Zaječar i tom prilikom u kabinetu Gradske uprave održao sastanak sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i njegovim saradnicima. Sastanku je prisustvovala i državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će za grad Zaječar biti obezbeđena sredstva za završetak infrastrukturnih radova, seoskih puteva, kao i za tekuću likvidnost do kraja godine i vraćanje kredita podignutog za te namene.

Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali u poseti Zaječaru
Foto: zajecar.info

Razgovaralo se i o završetku projekata započetih u prethodnom periodu, a koji se odnose na infrastrukturne radove na teritoriji grada Zaječara. Posebno je bilo reči o realizaciji projekta ulice Ivana Milutinovića, sa pratećim bočnim ulicama. Više od 200 miliona dinara biće uloženo u putnu infrastrukturu, u selima i gradu. Takođe, obezbediće se sredstva za sve predviđene kapitalne projekte za koje je grad uradio dokumentaciju, a čije se finansiranje vrši preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Ministar je naglasio da Kabinet predsednika Republike i Vlada Republike Srbije intenzivno rade na dovođenju investitora u grad Zaječar. Kompanija „Aptiv” je ovih dana obavestila nadležne u Vladi Republike Srbije da nastavlja započete aktivnosti oko otvaranja pogona u Zaječaru, a koja treba da uposli oko 2.000 radnika u poslednjoj fazi. Na sastanku je takođe istaknuto da su uspešno okončani pregovori oko preuzimanja osamdeset radnika iz fabrike „Gorenje” od strane novog vlasnika, nemačke kompanije „Emotion”.

Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali u poseti Zaječaru
Foto: zajecar.info

„Dolazak ’Aptiva’ u Zaječar je od nacionalnog interesa i to će biti nov život za grad”, izjavio je Ničić na sastanku.

Gradonačelnik Zaječara je ministra Sinišu Malog informisao i o ulaganjima vezanim za kompaniju „Tekijanka”, „Lidl”, kao i o velikim izgledima da u Zaječaru bude izgrađena hladnjača za voće, kapaciteta blizu 30.000 tona. Takođe, razgovor je vođen i oko načelnog trogodišnjeg povećanja ulaganja grada Zaječara u razvoj poljoprivrede, kao i o želji da ta ulaganja budu još veća, ukoliko usledi pomoć Republike u prevazilaženju drugih poblema u gradu.

Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali u poseti Zaječaru
Foto: zajecar.info

Ničić se zahvalio ministru finansija Siniši Malom na poseti i nesebičnoj pomoći koja je zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vućićem, premijerkom Anom Brnabić i saradnicima, pružana do sada, i koju će nastaviti da pružaju i dalje u prevazilaženju brojnih problema sa kojima se grad Zaječar součava, a koji su uglavnom posledica haosa u upravljanju u periodu od 2013–2017. godine.

Možda će Vas zanimati

Dr Nenad Ristović: Obraćanje medijima povodom epidemiološke situacije u Zaječaru

Dr Nenad Ristović: Manje obolelih u septembru, nego u julu i avgustu

Nakon današnje sednice Skupštine grada Zaječara, medijima se obratio dr Nenad Ristović – načelnik Infektivne …

Karavan „Izađi mi na teglu” u Zaječaru

Karavan „Izađi mi na teglu” 21. septembra stiže u Zaječar: Došlo je vreme za ajvar

Najveći gastronomski karavan u Srbiji „Izađi mi na teglu” biće održan u ponedeljak, 21. septembra …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica