Тимочка КрајинаЗајечарМинистар Момировић у Зајечару: Држава ће подржати предузетништво и инвеститоре у Тимочкој...

Министар Момировић у Зајечару: Држава ће подржати предузетништво и инвеститоре у Тимочкој Крајини (ВИДЕО)

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић посетио је Зајечар и овом приликом обишао је простор на коме су отпочели радови на изградњи логистичког и дистрибутивног центра породичне компаније „Текијанка”.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

У разговору са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем, власником компаније „Текијанка” Живојином Болботиновићем, замеником градоначелника Зајечара Владимиром Виденовићем и помоћником градоначелника Зајечара Миланом Станковићем, министар Момировић је истакао да ће држава наставити да подржава предузетништво и инвеститоре у Тимочкој Крајини.

Томислав Момировић – министар унутрашње и спољне трговине РС

„Обишли смо радове на овом заиста изузетном пројекту, дистрибутивном центру ’Текијанка’. Користим прилику да се захвалим господину Живојину Болботиновићу и његовој породици, јер је ово јако важно за Зајечар, за пољопривреднике и привреднике у целом овом крају. Проводимо пуно времена на терену и трудимо се да повежемо трговце са малим произвођачима. Време које је пред нама је неизвесно и важно је да пољопривредни произвођачи из целе Тимочке Крајине буду повезани са оваквим компанијама и да имају сигуран пласман. Ово је велика компанија која има 32 малопродајна објекта, која гради дистрибутивни центар и која запошљава 600 људи, док ће у овом центру бити запослено око педесетак људи. Држава ће дати подршку домаћим инвеститорима као што је господин Болботиновић. Ми имамо једну синергију економије, политике и јединства која нам је помогла у корона кризи. Молим људе да имају стрпљења и да верују својој држави, а ми ћемо дати максимум да превазиђемо све проблеме и нећемо дозволити да наши људи осете инфлацију”, истакао је министар Момировић.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић нагласио је да ће отварањем дистрибутивног центра „Текијанке” бити отворено још радних места, а да је Зајечар и те како погодан град за све врсте инвестиција.

Бошко Ничић – градоначелник Зајечара

„Захваљујем се министру Момировићу који често долази овде јер имамо много тема о којима разговарамо. Зајечар је центар Тимочке Крајине и логично је било да овако велика компанија изабере да овде отвори логистички и дистрибутивни центар. Искористили смо овај простор да приведемо намени дистрибутивног центра ’Текијанке’. Међутим, оно што је мени најзначајније јесте да ће наши пољопривредни произвођачи, а посебно повртари из зајечарских села, имати сигуран пласман, док ће потрошачи имати много јефтиније производе. Неће бити трошкова дистрибуције, јер ће овде бити дистрибутивни центар. Разговарали смо са министром Момировићем о још много тема, између осталог, да појачамо кланичну индустрију, како би кроз њу повећали сточни фонд. На овај начин показали смо да је Зајечар спреман за све врсте инвестиција”, поручио је Ничић.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Давне 1990. године, 25. фебруара, Живојин Болботиновић основао је трговинску радњу са свега два радника у варошици Текија, у општини Кладово. На стубовима породичне истрајности и воље, мала продавница временом прерасла је у водећи трговински ланац у источној Србији.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

На простору у близини некадашње фабрике „Кристал” у Зајечару, налазе се два објеката будућег дистрибутивног центра „Текијанке”, површине око 5.000 квадратних метара, а вредност радова је око два милиона евра.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Изградњом овог дистрибутивног центра породичне компаније „Текијанка”, мали произвођачи на територији Тимочке Крајине имаће прилику да пласирају своје производе и да им дистрибутивни центар буде близу, рекао је Живојин Болботиновић, оснивач и власник компаније „Текијанка”.

Живојин Болботиновић – оснивач и власник компаније „Текијанка”

„Посебно се захваљујем министру Момировићу што је издвојио време да посети нашу компанију, јер ми постојимо 33 године и упошљавамо око 600 људи. Што се тиче овог дистрибутивног центра ’Текијанке’ у Зајечару, његова намена је прихват робе, складиштење и дистрибуција робе широке потрошње, са посебним акцентом на свеже производе малих добављача из ових крајева. То је посебно значајно за мале произвођаче, којима је до сада било тешко да дођу до главних центара дистрибуције робе и пласирају своје производе. У овом центру биће запослено око педесетак људи”, казао је Болботиновић.

Отварање овог дистрибутивног центра породичне компаније „Текијанка” очекује се септембра ове године.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Министар Момировић са сарадницима и челним људима града Зајечара посетио је и малопродајни објекат „Текијанке” у зајечарском насељу Котлујевац. Породична компанија „Текијанка” има четири малопродајна објекта у Зајечару.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Изградњом центра, „Текијанка” ће омогућити приступ својим полицама великом броју локалних произвођача са територије Тимочке Крајине, чиме ће посредно утицати на развој руралних и девастираних средина овог дела Србије. Као домаћа и породична фирма, „Текијанка” брине о развоју локалних произвођача и сада ће имати ресурсе да омогући значајно веће учешће квалитетних производа локалних произвођача у својој мрежи продавница. Будући дистрибутивни центар Текијанка простираће се на близу 5000 м2 са капацитетом око 5.000 палетних места. Три четвртине центра биће организовано као регална амбијентална зона, док ће остатак од једне четвртине бити хладњаче са три температурна режима.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић у посети Зајечару

Укупан асортиман дистрибутивног центра чини око 11.000 артикала од којих ће 4.000 најтраженијих бити константно на залихама. Свакодневно кроз дистрибутивни центар пролазиће око 500 палета, односно око 200 тона робе широке потрошње. Магацинско пословање обављаће 50 новозапослених складиштара обучених за управљање савременом претоварном техником уз максималан ниво безбедности на раду. У оквиру претоварне технике биће петнаест виљушкара различитих типова. Од самог старта рада центра планирано је увођење софтвера за управљање складишним операцијама. Софтвер ће омогућити аутоматизацију управљања са минимизацијом грешака и минималном употребом папира у пословању. „Текијанки” ће пуштање у рад новог дистрибутивног центра омогућити развојни потенцијал ширења малопродајне мреже за наредних пет година.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб