ВестиМинистар Стефановић разменио утиске са пензионисаним и активним ватрогасцима, члановима породице Јовић

Министар Стефановић разменио утиске са пензионисаним и активним ватрогасцима, члановима породице Јовић

Министар Небојша Стефановић — Размена утисака са пензионисаним и активним ватрогасцима, члановима породице Јовић
Фото: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић приликом отворања нове Ватрогасно-спасилачке станице у Зајечару, сусрео се и са породицом Јовић у којој позив ватрогасца полако прераста у традицију.

Стефановић је разменио утиске са пензионисаним и активним ватрогасцима, сином и оцем Драганом и Владимиром Јовићем, о првој новоизграђеној станици после готово четири деценије у Србији, као и побољшању услова рада ватрогасаца-спасилаца.

Министар Небојша Стефановић — Размена утисака са пензионисаним и активним ватрогасцима, члановима породице Јовић
Фото: МУП РС

Министар је желео да накратко угости Јовиће који су живот посветили овом пожртвованом позиву, почев од Драгана који је скоро цео радни век од 1980. до 2006. провео обављајући послове ватрогасца-спасиоца, а након пензионисања се прикључио Добровољном ватрогасном друштву у Сокобањи, чији је данас председник.

И његов син Владимир кренуо је очевим стопама и од 2008. године је ватрогасац-спасилац у Сокобањи, чија јединица је управо у саставу зајечарског батаљона, и који важи за пожртвованог и одличног колегу и током интервенција, али и мимо дужности.

Његов осмогодишњи син Виктор открио је министру у разговору да и он жели да ради у МУП-у кад порасте, али не као ватрогасац, већ специјалац.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,791ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб