Тимочка КрајинаБорМинистар Весић обишао радове на реконструкцији дела пута који повезује Бор и...

Министар Весић обишао радове на реконструкцији дела пута који повезује Бор и Зајечар (ФОТО + ВИДЕО)

Министар Весић обишао радове на реконструкцији дела пута који повезује Бор и Зајечар

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и градоначелник Бора Александар Миликић обишли су радове на делу пута који повезује Бор и Зајечар.

Министар Весић обишао радове на реконструкцији дела пута који повезује Бор и Зајечар Министар Весић обишао радове на реконструкцији дела пута који повезује Бор и Зајечар

Како је најављено овом приликом, ове године биће реконструисано око четири километара овог дела државног пута, а на овој деоници налази један од највећих рудника у Србији „Чукару Пеки”.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Веома је битан овај део пута за град Бор. Ова деоница повезује два административна центра на истоку Србије, а налази се и један од највећих рудника у Србији ’Чукару Пеки’, где ради скоро три хиљаде Борана, али и људи из Зајечара, Неготина, Кладова, Мајданпека и Неготина са просечном зарадом много изнад просека Србије. Када се праве путеви у овако организованом систему, онда само можемо бити поносни оваквим делима које данас Република Србија ради за грађане свих делова наше земље. Повезивање два административна центра на истоку Србије важно је на само за локалну заједницу, већ и за регионални економски развој. Ови радови представљају део ширег плана модернизације и унапређења инфраструктуре у Србији”, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Горан Весић – министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

„У локалну инфраструктуру у Борском округу ове године уложили смо 12 милиона евра. Поред тога Бор је добио и 1.5 милиона евра бесповратних средстава, за развој локалне инфраструктуре, које је Министарство обезбедило заједно са Светском банком и француском Агенцијом за развој. Бор је данас место у које се људи враћају, а просечна плата овде износи 860 евра. Настављамо са улагањима и развојем источне Србије, јер је наш циљ да сваки крај наше земље има најбоље услове за живот и да просечна плата у Србији 2027. године буде 1.400 евра”, казао је министар Горан Весић.

Министар Весић обишао радове на реконструкцији дела пута који повезује Бор и Зајечар

У плану је наредне године реконструкција дела пута од Селишта до Бора, а на тај начин биће реконструисана већа километража државних и регионалних путева.

Министар Весић обишао радове на реконструкцији дела пута који повезује Бор и Зајечар

Бор очекује и реконструкција и електрификација пруге до Пожаревца, за брзине до 120 километара на час, најављено је овом приликом, као и реконструкција пруге Зајачар–Ниш која ће бити прилагођена брзини од 120 километара на сат.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,792ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб