Timočka KrajinaBoljevacMladi i demokratija: Poziv za đake iz Timočke Krajine

Mladi i demokratija: Poziv za đake iz Timočke Krajine

Zaječarska inicijativa je raspisala poziv za učenike srednjih škola iz Timočke Krajine koji žele da učestvuju u programu „Omladinski klub demokratije“.

„Omladinski klub demokratije“ okuplja srednjoškolce koje interesuju teme poput političkih partija, demokratizacije, međunarodne politike i odnosa.

Kroz Klub, prijavljeni učenici će imati mogućnost da upoznaju vršnjake koji imaju slična interesovanja, pohađaju različita predavanja i radionice o ovim temama, kao i da sami sprovode istraživanja, pišu radove o temama od javnog značaja i realizuju mini projekte.

Neke aktivnosti će biti sprovedene putem interneta, a neke će biti održane u Zaječaru, ili na nekoj od lokacija u Timočkoj Krajini (poput završnog vikend seminara).

Program je idealan za sve učenike koji planiraju da upišu Fakultet političkih nauka, sociologiju ili fakultete srodnih struka i žele da steknu znanje iz njima bliskih društvenih nauka. Takođe, može biti koristan za one đake koje zanima angažovanje u zajednici, rad u organizacijama civilnog društva, novinarstvo i slično.

Zainteresovani učenici srednjih škola mogu se, do 25. februara, prijaviti putem mejla klubdemokratije@zainicijativa.org. U mejlu treba navesti opšte informacije (ime, prezime, godinu rođenja, školu i razred), kao i da odgovore na pitanja:

• Zbog čega želite da učestvujete u programu?
• Koje vas teme posebno zanimaju?
• Na koji način ovaj program može da vam bude koristan?

„Omladinski klub demokratije“ realizuje Zaječarska inicijativa, kroz program „Democracy Commission“, koji sprovodi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,189PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub