Timočka KrajinaBoljevacMladi i demokratija: Poziv za đake iz Timočke Krajine

Mladi i demokratija: Poziv za đake iz Timočke Krajine

Zaječarska inicijativa je raspisala poziv za učenike srednjih škola iz Timočke Krajine koji žele da učestvuju u programu „Omladinski klub demokratije“.

„Omladinski klub demokratije“ okuplja srednjoškolce koje interesuju teme poput političkih partija, demokratizacije, međunarodne politike i odnosa.

Kroz Klub, prijavljeni učenici će imati mogućnost da upoznaju vršnjake koji imaju slična interesovanja, pohađaju različita predavanja i radionice o ovim temama, kao i da sami sprovode istraživanja, pišu radove o temama od javnog značaja i realizuju mini projekte.

Neke aktivnosti će biti sprovedene putem interneta, a neke će biti održane u Zaječaru, ili na nekoj od lokacija u Timočkoj Krajini (poput završnog vikend seminara).

Program je idealan za sve učenike koji planiraju da upišu Fakultet političkih nauka, sociologiju ili fakultete srodnih struka i žele da steknu znanje iz njima bliskih društvenih nauka. Takođe, može biti koristan za one đake koje zanima angažovanje u zajednici, rad u organizacijama civilnog društva, novinarstvo i slično.

Zainteresovani učenici srednjih škola mogu se, do 25. februara, prijaviti putem mejla klubdemokratije@zainicijativa.org. U mejlu treba navesti opšte informacije (ime, prezime, godinu rođenja, školu i razred), kao i da odgovore na pitanja:

• Zbog čega želite da učestvujete u programu?
• Koje vas teme posebno zanimaju?
• Na koji način ovaj program može da vam bude koristan?

„Omladinski klub demokratije“ realizuje Zaječarska inicijativa, kroz program „Democracy Commission“, koji sprovodi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,014PratilacaLajkuj
4,099PratilacaZaprati
1,239PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx