Тимочка КрајинаЗајечар"Млади у покрету" представили своје пројекте у Зајечару

„Млади у покрету“ представили своје пројекте у Зајечару

Протеклог викенда у Зајечару је одржан уводни семинар са представницима ђачких парламената из неколико градова, који ће учествовати у програму Зајечарске иницијативе „Млади у покрету“.

Ученици из неколико градова у Србији су представили пројекте које ће у наредном периоду спроводити у оквиру својих школа.

Млади су препознали различите проблеме у својим школама, вршњачким групама и заједницама и дефинисали циљеве својих пројеката у складу са тиме.

Зајечарска иницијатива подржала је следеће идеје:

1. „BorCast: Путовање кроз медије“ – Гимназија „Бора Станковић“, Бор;
2. „Чекајући демократију“ – Техничка школа, Мајданпек;
3. „Реци доста је!“ – Економско-трговинска школа, Зајечар;
4. „Укључи се и ти“ – Гимназија „Светозар Марковић“, Јагодина;
5. „У корак са демократијом“ – Гимназија, Књажевац;
6. „Екологија кроз демократију“ – Медицинска школа, Зајечар;
7. „Симулирање рада Народне скупштине на примеру теме: Унапређивање мера за подршку менталном здрављу младих“ – Друга крагујевачка гимназија, Крагујевац;
8. „Иза огледала“ – СШ „Бранислав Нушић“, Сокобања;
9. „Позитивна дискриминација или афирмација (Како да мали постану велики)“ – Гимназија „Миле Арсенијевић – Бандера“, Мајданпек;
10. „Подкаст!!! Под, шта?“ – Економско-трговинска школа, Бор;
11. „Да ли је демократија најбољи облик владавине?“ – Гимназија, Ћуприја;
12. „Дигитална CANVA школица“ – Дом ученика средњих школа, Зајечар.

У оквиру програма „Млади у покрету“, ђачки парламенти средњих школа са територије Републике Србије конкуришу за максимални износ до 700 америчких долара у динарској противвредности.

Циљ програма је да се младим људима понуди додатна могућност за демократско и грађанско образовање и то кроз активности које сами осмисле и реализују. До сада је кроз програм „Млади у покрету“ подржано преко 90 пројеката школских парламената који су омогућили младима да учине нешто добро у својој школи и заједници, као и да стекну знања у вези са темама као што су демократија, активизам, људска права и друго.

Младе у покрету реализује Зајечарска иницијатива, уз подршку National Endowment for Democracy.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб