ВестиМлади Зајечарци поставили нове клупе на Краљевици

Млади Зајечарци поставили нове клупе на Краљевици

Неформална група „Outhide” фестивала — Пројекат „Окрени се око себе”

Неформална група „Outhide” фестивала у оквиру прогрaма „Млади су закон – Шта нам тешко”, реализовала је пројекат „Окрени се око себе”. Тим поводом, ова група поставила је седам нових клупа поред спомен-парка „Вешала” на зајечарској Краљевици.

Укупна вредност пројекта је 46 хиљада динара. У тај износ укључен је само материјал, док је монтирање клупа и реализовано волонтерским радом чланова групе „Outhide” фестивала.

Неформална група „Outhide” фестивала — Пројекат „Окрени се око себе”

„Нека заједничка жеља и идеја окупљања повезала нас је око истог циља. Циљ нам је поспешивање живота овде и прилагођавање неким нашим потребама. Клупице које су на овом простору, биле су поломљене, искривљене или потпуно уништене. Желели смо да урадимо нешто на овом месту, које је свима јако значајно, поготову нама који организујемо овде фестивал”, каже Невена Вићентић, креативни директор „Outhide” фестивала.

Неформална група „Outhide” фестивала — Пројекат „Окрени се око себе”

Пројекат је реализован добром вољом чланова ове групе, а све у циљу очувању зајечарских излетишта. Ови млади људи увидели су да постоји много проблема на Краљевици, а један од проблема се тиче и недостатка канти и клупа.

Неформална група „Outhide” фестивала — Пројекат „Окрени се око себе”

„Често причамо како млади нису довољно активни и не доприносе локалној заједници. Одлучили смо да смо ми ти који треба да предузмемо нешто по том питању. Тако да је то била нека покретачка снага. Пројекат је финансирао само материјал за реализацију наше идеје. Све остало, што укључује дизајн, производњу, монтажу и уградњу клупа, био је наш волонтерски рад. Пету годину припремамо фестивал уметности и музике овде, тако да је ово наш допринос излетишту. Ми ћемо до наредног фестивала решити још неке проблеме, као што је постављање канти за смеће, јер их нема довољно на Краљевици. Планирамо да то реализујемо преко неког другог пројекта”, рекао је Марко Рацић, координатор пројекта.

Неформална група „Outhide” фестивала — Пројекат „Окрени се око себе”

Када заврше са овим пројектом, чланови неформалне групе „Outhide” фестивала имају још идеја које би волели да реализују. Пројекат „Окрени се око себе” реализован је уз подршку Младих истраживача Србије, Народног парламента Лесковца, а у оквиру програма Министарства омладине и спорта Републике Србије „Млади су закон – Шта нам тешко”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб